Skip to content

Automatisering is de oplossing voor de toekomst!

Recentelijk zijn wij gestart met de werving van een ervaren Development Engineer voor de werkgever Eisenkolb in Eindhoven.

Wij delen 2 blogs met inside informatie over de werkgever en de afdeling engineering die goed aansluiten bij de vacature. Deze blog gaat over de afdeling engineering. Wil jij graag meer informatie lezen over de werkgever Eisenkolb waar de vacature van Development Engineer vacant is, klik dan op het woord BLOG. Veel leesplezier.

Welke afdeling vertegenwoordigen jullie?

De afdeling engineering. Wij zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe machines en de maakbaarheid van het huidige machinepark. Onze afdeling bestaat uit 3 collega’s te weten: Een werktuigbouwkundig tekenaar, een elektrotechnicus en een lead engineer. Wij willen onze afdeling graag verder uitbreiden met een Development Engineer met een mechatronica of electro- mechanische achtergrond met ervaring binnen de machinebouw.

Wij werken ook samen met een externe firma voor het schrijven van de software. Zij helpen ons met het uitwerken van concepten en de juiste componenten keuze. Verder is onze directeur, Hans Vernooij, werktuigbouwkundig opgeleid en heeft veel goede en creatieve technische ideeën. Wij werken ook veel samen met onze assemblage afdeling waar ervaren monteurs werken. Zij helpen ons eveneens met het ontwikkelen en testen van prototypes en bij aanpassingen aan bestaande machines. Het lijkt dus een klein team, maar gezamenlijk zijn wij multidisciplinair en gebruiken elkaars kennis om te komen tot innovaties en sterke verbeteringen. 

Waarom zo leuk om op de engineering afdeling te werken?

Wij hebben een relaxed ontwikkelteam waar hard gewerkt en veel gelachen wordt en waar met realistische deadlines gewerkt wordt. De stem van de engineer is belangrijk binnen Eisenkolb. Een goed voorstel, dat je inhoudelijk kunt onderbouwen, heeft een grote kans van slagen. Wij zijn enthousiaste techneuten die graag willen verbeteren en nieuwe machines willen ontwikkelen. Een groep van ervaren collega’s en gedreven young professionals binnen de engineering en assemblage afdeling; een mix die goed werkt bij ons. Iedereen heeft zijn inbreng in onze machines.

Onze functie kent veel zelfstandigheid en vrijheid. De projecten zijn divers en je hebt te maken met veel verschillende soorten technieken. Denk aan (fijn)mechanica, elektrotechniek, pneumatiek, plc’s en software. Het ene moment ben je aan het ontwikkelen of aan het brainstormen over een nieuw concept, het andere moment ben je aan het testen en finetunen. Dat maakt onze functie zo divers en iedere dag anders.

Wat zijn de uitdagingen voor de toekomst?

Wij hebben een compleet machinepark. Voor iedere bewerking binnen de gordijnconfectie industrie hebben wij een oplossing. Onze uitdaging voor de toekomst is: “Hoe kunnen wij deze oplossingen aan elkaar knopen voor onze klanten”. Waar nu 10 bewerkingsstations nodig zijn voordat een gordijn geproduceerd wordt, is het de vraag waar de meeste tijd in het proces zit om een gordijn te maken en kunnen wij handelingen elimineren met als doel het verlagen van de kostprijs per stuk. Automatisering is dè oplossing voor de toekomst om dit te realiseren. 

Actuele technische uitdagingen?

In totaal hebben wij 14 verschillende machines. De basis van sommige machines is al meer dan 20 jaar oud.  Het is dus goed mogelijk dat onderdelen niet meer leverbaar zijn of dat er tegenwoordig betere oplossingen zijn. Wij onderzoeken de mogelijkheden om het slimmer, en met oplossingen van nu, te engineeren. Deze kennis voegen wij vervolgens toe aan de bestaande en nieuw te ontwikkelen machines. Het komt ook voor dat (nieuwe) klanten vragen om een andere oplossing: Een klant specifieke oplossing welke wij uiteindelijk ook meenemen in de nieuwe machines omdat het goede verbeteringen zijn. Vanuit engineering begeleiden wij nieuwe en bestaande leveranciers. Nieuwe onderdelen betekent ook dat wij assemblage handleidingen aanpassen. De assemblage afdeling voorziet ons van feedback over assemblagetechnische verbeteringen die eveneens worden meegenomen om het proces verder te verbeteren.

Waar zijn jullie trots op?

Wij zijn trots, problemen zodanig op te lossen dat ze niet meer terugkomen. Geen half werk dus. Juist omdat wij zo’n divers machinepark hebben, moeten engineeringskeuzes goed getest worden. Wij besteden veel tijd aan het testen van nieuwe ontwikkelingen zodat wij onze klanten kunnen voorzien van een oplossing en niet met een toekomstig probleem. En dat iedere keer opnieuw!

Onze machines worden vaak pas na 20 jaar teruggehaald bij onze klanten voor een revisie. Wij zijn in staat om onze machines van een lange technische levensduur te voorzien door onze hoge kwaliteit standaarden. 

Met wie staat de afdeling Engineering in contact?

De engineering afdeling is het hart van Eisenkolb. Wij staan in contact met account management over nieuwe ideeën, met customer support over problemen in het veld en met assemblage als zich technische problemen voordoen. Ook staan wij in contact met inkoop en logistiek en met leveranciers voor technische onderbouwingen.  Wij zijn voor veel afdelingen het aanspreekpunt.

Wat vraagt de nieuwe rol van de Development Engineer?

Als Development Engineer ben je ongeveer 60% van de tijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe machines. De overige tijd ondersteun je afdelingen om ervoor te zorgen dat iedereen het werk goed kan uitvoeren zonder verstoringen. 

Welke ervaring neemt de Development Engineer mee?

Als development engineer binnen Eisenkolb ben je breed georiënteerd en zowel technisch als sociaal vaardig. Je kunt gemakkelijk samenwerken en je vindt het leuk om problemen op te lossen; het probleem bij de kop vastpakken, analyseren hoe het probleem zich heeft kunnen voordoen en een oplossing bedenken waardoor dit probleem niet meer voorkomt in de toekomst. Dit alles in samenwerking met jouw collega’s.

Je kunt goed zelfstandig werken en je eigen werk goed uitstippelen en zelf project(en) naar je toe trekken. Aangezien je voor veel zaken een aanspreekpunt bent, kun je feilloos aanvoelen op welke manier jij jouw collega het beste kunt helpen zonder je prioriteiten uit het oog te verliezen. Je hebt verschillende petten op, het is dus belangrijk dat je snel kunt schakelen.

Wil jij graag meer weten over de carrière mogelijkheden bij Eisenkolb? Bekijk dan de functie van Development Engineer en wellicht spreken wij elkaar dan snel. 

Dank voor het lezen. Groet Daan Crutzen

Daan Crutzen

Recruitment specialist

Meest recente blogs
Wij helpen onze klanten zelfvoorzienend te worden in hun energie behoefte
Wij zijn expert op het gebied van toegepast magnetisme!
Samen sleutelen aan succes, techniek en groei in een toffe werkomgeving!

Deel deze blog: