Skip to content

AVG: privacy door vanDaan Recruitment

Veiligheid staat voorop

Sinds 25 mei 2018 is de nieuwe privacy wetgeving voor jou en mij van toepassing. De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) is vervangen door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en geldt voor de gehele EU en is een stuk uitgebreider. Het doel is de Europese burgers beter te beschermen en hen erop te wijzen dat de jij het recht hebt om gegevens, die een organisatie verzamelt en beheert, te wijzigen, in te zien of zelfs te laten vernietigen. Over de AVG is veel informatie online te vinden. Persoonlijk vind ik het stuk van Monsterboard wel interessant om te delen.

Één team met één missie

Ieder dag staat vanDaan Recruitment in contact met kandidaten en opdrachtgever in haar netwerk. Hierin informeren wij over de kansen op de arbeidsmarkt en worden de verschillende communicatievormen gebundeld binnen een AVG compliant CRM systeem. De doelstelling is iedere keer nauwkeuriger en persoonlijker te worden in de benadering van jou, als kandidaat. Jij ontvangt de juiste informatie op het juiste moment.

Zorgvuldige omgang met jouw gegevens

Alleen met toestemming nemen wij jouw gegevens op in onze database

Ethiek rondom jouw data

Voor ons is niet veel veranderd rondom de ethiek op welke wijze je moet om gaan met gegevens van kandidaten en opdrachtgevers. Als kandidaat wordt altijd aan jou gevraagd of je gegevens opgeslagen mogen worden. Gegevens worden nooit met een opdrachtgever gedeeld. Dit gebeurt uitsluitend met toestemming van jou als potentiële kandidaat. Op deze manier vormen wij één team met één missie. Doordat wij opereren binnen twee vakdisciplines, te weten Supply Chain & Engineering, staan wij ook vaker in contact met ons directe netwerk om opportunity’s te bespreken. Op die manier kunnen wij aanpassingen maken ten behoeve van jou als kandidaat met jouw ambitie.

vanDaan Recruitment vraagt aan de ingeschreven kandidaten om iedere 2 jaar de gegevens te actualiseren met de vraag of dat de kandidaat nog langer ingeschreven wil staan. Waarom iedere twee jaar? Gegevens zijn op enig moment verouderd en de ambitie gesprekken (interviews) hebben veelal een houdbaarheidsdatum van 2 jaar. Daarna overweeg jij wellicht andere stappen in je carrière. 

Wil jij graag meer informatie over de manier waarop vanDaan Recruitment haar processen borgt? Lees dan ook de informatie over de privacy en cookieverklaring op deze pagina

Daan Crutzen

Recruitment specialist

Meest recente blogs
Wij helpen onze klanten zelfvoorzienend te worden in hun energie behoefte
Wij zijn expert op het gebied van toegepast magnetisme!
Samen sleutelen aan succes, techniek en groei in een toffe werkomgeving!

Deel deze blog: