Skip to content

Een goede sollicitatie voorbereiding #1

Voorbereiding op je sollicitatiegesprek

Wij weten allemaal dat een goede voorbereiding helpt bij alles wat we doen. Zo geldt dit ook voor de voorbereiding van een sollicitatiegesprek. De potentiële werkgever heeft jouw motivatiebrief en curriculum vitae ontvangen en beslist op basis van deze informatie of dat er een uitnodiging verstuurd wordt.  Mijn advies is vooraf een aantal zaken goed voor te bereiden. Hieronder een aantal 9 tal belangrijke aandachtspunten.

OmschrijvingInformatie
Naam Opdrachtgever 
Adres 
Telefoonnummer 
Datum van het sollicitatiegesprek 
Website werkgever 
Contactperso(o)n(en) 
Linkedinpagina contactperso(o)n(en) 
Vacature link

Noteer het adres waar het sollicitatiegesprek plaatsvindt. Dit is niet altijd het adres zoals vermeld op de website. Noteer eveneens het telefoonnummer van de contactpersoon. Indien jij onverwachts een vertraging oploopt kun jij tijdig jouw contactpersoon hierover informeren. Bekijk  daarnaast altijd de profiel pagina van jouw contactpersoon via bijvoorbeeld Linkedin/ Facebook. Het is belangrijk dat je weet wie je spreekt. Wellicht hebben jullie meer gemeen dan je op voorhand wist. Daarnaast creëert het een natuurlijke nieuwsgierigheid naar elkaar waardoor een gesprek vaak interessanter wordt.

Ask & don’t be shy

Noteer in je voorbereiding ongeveer 5 tot maximaal 10 vragen gericht op de functie en op het organisatie. Waarschijnlijk worden de vragen gedurende het gesprek beantwoord. De vragen echter creëren structuur voor jezelf gedurende het gesprek en geven jouw de kans, de vragen welke niet beantwoord zijn aan het einde van het gesprek als nog te stellen. Zorg dus altijd dat jij een schijfmap meeneemt en leg deze zichtbaar op tafel. Hiermee laat je jouw potentiële werkgever zien dat je voorbereid bent. Een eerste goede indruk is heel belangrijk.

Deel 2 uit de serie: goed voorbereiden op een sollicitatiegesprek volgt snel! Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk onze recente vacatures op deze pagina!

Daan Crutzen

Recruitment specialist

Meest recente blogs
Wij helpen onze klanten zelfvoorzienend te worden in hun energie behoefte
Wij zijn expert op het gebied van toegepast magnetisme!
Samen sleutelen aan succes, techniek en groei in een toffe werkomgeving!

Deel deze blog: