Skip to content

Een onderhoudsvisie ontwikkelen, performance management en nog veel meer…..

Wij zijn gestart met de werving van een Maintenance Supervisor voor Boston Scientific

In deze blog vertel ik jullie iets meer over de Maintenance afdeling van Boston Scientific, de inhoud van de Maintenance Supervisor, de ambities en cultuur van het in Kerkrade gelegen bedrijf. Misschien is het wel iets voor jou? Veel leesplezier!

Deze blog is mede tot stand gekomen door medewerking Ruud van Kempen, Facility Manager

Daan: Hoe is de vacature van ‘Maintenance Supervisor’ ontstaan?

Ruud: Onze Maintenance Supervisor heeft vorig jaar een aanbod elders geaccepteerd. Momenteel vervul ik deze functie waardoor ik mijzelf niet maximaal kan focussen op mijn eigen rol. Wij hebben behoefte aan een dedicated Maintenance Supervisor met het oog op de uitbreidingen die eraan gaan komen.

Daan: Wat kun je vertellen over jezelf?

Ruud: Sinds 2022 ben ik Facility Manager bij Boston Scientific (BSCI). Hierin ben ik verantwoordelijk voor 3 workstreams te weten: Facility (4 personen), Maintenance (6 Personen), EHS (2 personen). Mijn ervaring zit vooral in de Real Estate & Facility inclusief inrichting (automatisering) binnen het logistieke werkveld met oog voor veiligheid. Bij mijn vorige werkgever heb ik een belangrijke rol gehad in de bouw en realisatie van het nieuwe DC. Een waardevolle ervaring die ik nu kan delen met mijn collega’s.

Daan: Wat kun je vertellen over de afdeling Maintenance?

Ruud: De Maintenance Supervisor komt terecht in een vakkundig team dat in ontwikkeling is. Zeker gezien de groei die BSCI momenteel doormaakt, is het uitbreiding die een belangrijk speerpunt is in de nabije toekomst. De communicatie is laagdrempelig hetgeen het teamwork aanmoedigt. Het werkgebied van de Maintenance Supervisor is vooral in ons Europees distributiecentrum in Kerkrade.

Daan: Wat zijn de grootste uitdagingen voor 2023 en de jaren erna?

Ruud: De Maintenance Supervisor gaat een visie ontwikkelen op het gebied van onderhoud voor de komende jaren. Het ontwikkelen van performance management voor contractors, ons maintenance team alsook de leveranciers. Bovendien zal hij/zij zorgdragen dat de uptime en downtime onder controle zijn.  

Daan: Wat is de ambitie voor de afdeling over 5 jaar?

Ruud: Het ontwikkelen van een professionele facilitaire organisatie die de veranderende BSCI organisatie ondersteunt, waarbij uitbreiding als een katalysator gebruikt kan worden.

Daan: Wat is de cultuur van de afdeling?

Ruud: Wij zijn een afdeling waarbij iedereen zijn expertise heeft, binnen zijn of haar vakgebied. Wij werken als een team en zijn toegankelijk naar onze collega’s en altijd bereid elkaar te helpen. Dit maakt het werken bij BSCI erg prettig. Ik voelde mij direct welkom vanaf het moment dat ik hier begon.

Daan: Welke kandidaat voelt zich hier als een vis in het water?

Ruud: Een persoon die analytisch problemen zelfstandig kan ontcijferen en aanpakken, ervaring heeft met onderhoud/ automatisering en een visie kan en wil ontwikkelen hetgeen leidt tot een goed geoliede machine. Ervaring heeft met MJOP’s/ MJOB en een sterke focus op performance management. Van de Maintenance Supervisor verwacht ik dat hij of zij het team verder kan helpen ontwikkelen en positief kritisch is richting onze contractors en leveranciers.

“Naar de toekomst toe, met onze uitbreidingsplannen krijgt de industriële automatisering hierin een veel grotere rol.”

Ruud van kempen Maintenance Manager Boston Scientific

Ruud van Kempen, Facility Manager Boston Scientific

Daan: Dat is een behoorlijke uitdaging?

Ruud: En een hele mooie. Ik denk dat wij binnen BSCI nog stappen kunnen maken door de juiste collega aan te trekken die ons komt helpen, Maintenance naar een volgend niveau te brengen. In ons Warehouse hebben wij packsize machines, conveyor systemen en autostore. Naar de toekomst toe, met onze uitbreidingsplannen krijgt de industriële automatisering hierin een veel grotere rol. Daar gaat de Maintenance Supervisor ook een rol in krijgen. Vandaar dat wij ook inzetten op een maintenance supervisor die een onderhoudsvisie kan neerleggen voor de komende drie tot vijf jaar. En dat kan vertalen naar een praktische toepassingen, waardoor wij ook de performance van onze contractors beter kunnen meten en uitdagen.

Daan: Hebben jullie een verdeelsleutel ten aanzien van werken met derden?

Ruud: Wij hebben een aantal werkzaamheden verdeeld die onze eigen medewerkers aan onderhoud verrichten en werkzaamheden die contractors/ leveranciers uitvoeren. Van de packsize machines en conveyor systemen verrichten wij het onderhoud. Bij Autostore doen wij het dagelijks onderhoud van de robots en het grote onderhoud wordt uitgevoerd door onze leverancier.
Wij zijn altijd in beweging om de juiste balans hierin te vinden. Misschien kunnen wij bepaalde onderhoudswerkzaamheden beter zelf doen of juist bij de leverancier neerleggen met betrekking tot kennis en kunde of verantwoordelijkheid. Wij kunnen er ook voor kiezen het kennisniveau van onze eigen mensen te vergroten om bijvoorbeeld de uptime beter te beheren. Dit zijn allemaal relevante onderwerpen die horen bij de visie van ons onderhoudsplan voor de komende jaren.

Daan: Wat brengt de Maintenance Supervisor mee?

Ruud: Wij zoeken een coach met een sterke visie op Maintenance. Wij willen graag onze mensen verder ontwikkelen en toekomstige vacatures intern invullen. Het is altijd mooi om te zien als mensen binnen onze organisatie zich verder ontwikkelen. Dat geeft ook een boost naar andere collega’s. Het is belangrijk dat de Maintenance Supervisor stevig in zijn schoenen staat. Het Maintenance team is zelfredzaam en heeft veel kennis. Je moeten kunnen coachen en faciliteren in plaats van sterk delegeren. Daarom is het uitstippelen van een jarenplan ook zo belangrijk, zodat je met zijn allen naar de punt op de horizon kunt toewerken.

Daan: Omschrijf de ideale kandidaat eens?

Ruud: De ideale kandidaat bestaat niet. Maar naast een ervaren Maintenance Supervisor denken wij ook aan een collega met een aantal jaren relevante ervaring in een vergelijkbare omgeving. Hij/ zij is in aanraking gekomen met de taken van een maintenance supervisor en wil deze verantwoordelijkheid naar zich toetrekken, met een eigen visie op het onderhoudsmanagement. Bijvoorbeeld een onderhoudsmonteur met een technisch bedrijfskundige achtergrond. Vanuit visie heb je natuurlijk wel een voorsprong als je uit hoger geautomatiseerde industrie komt. En zo zou een ervaren monteur die reeds een aantal projecten gedraaid heeft maar nog niet de eindverantwoordelijkheid gedragen heeft een stap kunnen maken bij ons.

Daan: Wat kun je vertellen over de frequentie preventief vs. correctief?

Ruud: Wij hebben wekelijks te maken met hickups. Ik denk zo’n 20 meldingen per week die correctief zouden kunnen zijn. De rest loopt mee in de onderhoudscontracten en eigen onderhoudsplanning. Gemiddeld hebben wij 98% uptime. Het is een van de doelstellingen van de Maintenance Supervisor om de balans te vinden met een focus op het preventief onderhoud in plaats van correctief onderhoud.

Daan: Wat zijn de belangrijkste stakeholders?

Ruud: Operations. De collega’s binnen het warehouse zijn de belangrijkste stakeholders. De operatie moet altijd blijven draaien. In onderling overleg stem je de werkzaamheden af hoe en wanneer je onderhoud gaat en wilt plegen.

Zie je dit zitten en wil je graag meer weten over jouw carrièremogelijkheden bij Boston Scientific? Bekijk dan de functie van Maintenance Supervisor en solliciteer! Ik spreek je snel. 

Dank je wel voor het lezen!

Daan Crutzen

Talentfinder & Blogger

Daan Crutzen

Recruitment specialist

Meest recente blogs
Wij helpen onze klanten zelfvoorzienend te worden in hun energie behoefte
Wij zijn expert op het gebied van toegepast magnetisme!
Samen sleutelen aan succes, techniek en groei in een toffe werkomgeving!

Deel deze blog: