Skip to content

De techniek en diversiteit in onze job is groot, net zoals ons distributiecentrum!

Wij zijn gestart met de werving van een Maintenance Technician voor Michael Kors

In deze blog vertel ik jullie iets meer over de Maintenance afdeling van Michael Kors, de inhoud van de vacature, de verschillende contacten de cultuur en het werkveld van het in Venlo gelegen bedrijf. Misschien is het wel iets voor jou? Veel leesplezier!

Deze blog is mede tot stand gekomen door medewerking Erik de Groot en William Smolenaars, beide Supervisor Maintenance

Daan: Waar komt de vraag voor een nieuwe collega vanDaan?

William: Wij zijn een team van 4 collega’s waarvan één collega ons tijdelijk ondersteunt vanuit buitenaf. Als afdeling willen wij ons graag verder professionaliseren met een harde kern van 4 monteurs om onze werkzaamheden verder uit te bouwen en meer focus te leggen richting de preventieve kant van het onderhoud.

Daan: Jullie werken in verschoven diensten. Wat betekent dat precies?

Erik: De werkzaamheden vinden plaats tijdens dagdienst en wel tussen 07:00 uur en 17:30. Als Maintenance afdeling zijn wij altijd met één persoon aanwezig op de werkvloer. Dit betekent dat je een week werkt van 07:00 uur tot 15:30 uur en de andere week van 09:00 tot 17:30 uur. Als team hebben wij de vrijheid om de planning zelf in te vullen en wij helpen elkaar als dat gevraagd wordt. Daarnaast werken wij incidenteel in het weekend (piekseizoen). Wij wisselen elkaar af, zodat dit uiteindelijk maar +/- 4 dagen op jaarbasis zijn.

Daan: Michael Kors kennen wij allemaal. Wat kun jij ons vertellen over de activiteiten in Venlo?

Erik: Michael Kors heeft 6 jaar geleden in Venlo een groot DC laten bouwen met een oppervlakte van 100.000 m2. Wij zijn inmiddels de Capri holding geworden, waar merken zoals Michael Kors, Jimmy Choo en Versace onder vallen. Vanuit Venlo bedienen wij de EMEA markt. Wij kennen 3 logistieke stromingen, te weten: e-commerce, de fysieke winkels en de grote warenhuizen,
online retailers. Michael Kors is een internationale- en multiculturele organisatie . In het distributiecentrum in Venlo werken ongeveer 300 collega’s, hetgeen in de piekperiode nog verder oploopt. De voertaal in ons DC is Engels wat niet zo gek is.

Wat kun je vertellen over de werkzaamheden van de Maintenance Technician?

William: Wij werken met een relatief nieuw machinepark waarin weinig echt grote storingen voorkomen. De werkzaamheden bestaan uit het verhelpen van storingen aan conveyor systemen, verpakkingsmachines en gebouwgebonden facility werkzaamheden binnen het het DC. Het is een groot en divers machinepark. Verstoringen in het proces vullen als snel onze dag.

Daan: Ik hoor jou de vakterm ‘conveyor’ een aantal keer zeggen. Wat betekent dat precies?

William: Ja deze vaktermen zijn voor ons zo normaal. Conveyor systemen zijn de diverse transportsystemen met aandrijfmotoren zoals etikettering machines, sorteermachines en scanner systemen. Voornamelijk dus installaties om te sorteren, te verzamelen, in te pakken en het transport van onze artikelen richting de klanten.

Welke storingen vinden er plaats aan de conveyor machines?

Erik: Denk aan transportbanden of motoren die stop staan. Een fotocel die afgesteld of vervangen moet worden, een relais dat blijft plakken en mechanische werkzaamheden zoals motoren of assen vervangen, een transportband sporen/ sturen bij scheefloop of dozen vouw/sluitmachines die afgesteld moeten worden Verder zijn wij het eerste aanspreekpunt voor storingen aan interne transportmiddelen en schakelen wij indien nodig hiervoor de leverancier in.

Daan: Wat zijn ‘gebouw gebonden facility werkzaamheden’?

William: Wij zijn verantwoordelijk voor de gebouwgebonden installaties. Denk hierbij aan het tijdig laten keuren van liften, sprinkler installaties en elektrotechnische installatie. Wij leggen deze periodieke werkzaamheden vast en controleren hierop. Wij krijgen meldingen vanuit de afdeling Safety & Security om veiligheidsvoorzieningen te implementeren in of aan het gebouw. Voeren werkzaamheden uit op het gebied van legionella beheer, energiebeheer, verlichting, maar ook op sanitaire werkzaamheden. De gebouw gebonden facility werkzaamheden bestrijken ongeveer 40% van het werk. Bijna alles wat binnen deze 4 muren niet goed functioneert, komt bij de maintenance afdeling terecht.

“In de afgelopen 3 jaar is onze leverancier nog niet een keer bij ons over de vloer geweest. Daar zijn wij wel trots op”

Erik de Groot Michael Kors op weg naar een storing

Erik de Groot, Supervisor Maintenance

Daan: Waar willen jullie naartoe als afdeling?

William: Wij zijn op dit moment veelal kleine storingen aan het oplossen, maar willen graag de maintenance afdeling naar een hoger niveau tillen door meer preventief te gaan werken. Hier komt ook de vraag vandaan om een 4de collega. Wij willen graag een nieuwe collega opleiden en meenemen in onze ambities. Wij kunnen dan meer in de techniek duiken. Op dit moment werken wij nog onvoldoende met historische data. Wij hebben nu nog een nieuw machinepark maar willen in de toekomst de machines beter kunnen voorspellen, waardoor wij minder storing gedreven werken. Een systeem dat deze data ondersteunt, wordt steeds belangrijker. Op dit moment zijn wij nog te veel tijd kwijt aan onze dagelijkse werkzaamheden.

Welke cultuur heerst bij Michael Kors?

William: Een open cultuur waarin je alles kunt bespreken. Van oorsprong zijn wij een Amerikaanse organisatie. Van de vaste kern Michael Kors medewerkers kent iedereen elkaar en wonen we bijna allemaal in de regio. Wij hebben dan ook een cultuur “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”. Binnen het DC heerst eveneens een open en multiculturele werkomgeving met mensen van allerlei nationaliteiten. De groep collega’s wisselt nogal als gevolg van de pieken in het seizoen.

Met wie staan jullie dagelijks in contact?

Erik: Wij staan dagelijks met de Supervisors van het DC in contact. Hier komen ook de meeste opdrachten vandaan. Wij zijn onderdeel van de afdeling engineering Met deze afdeling bespreken wij de voortgang van geplande en ongeplande werkzaamheden. Tevens worden wij vanuit deze afdeling betrokken bij verbetertrajecten en projecten voor implementatie van, of wijzigingen aan installaties. Daarnaast staan wij in contact met de afdeling Safety & Security om verbeteringen/aanpassingen op hun gebied door te voeren. En uiteraard werken wij regelmatig samen met onze IT collega’s bij hardware en software troubleshooting in het DC.

Daan: Wat is de moeilijkheid van de functie?

Erik: Wij denken dat de moeilijkheid eruit bestaat om een nieuwe collega te vinden die zowel het oplossingen van storingen van conveyor installaties als ook het gebouw gebonden onderhoudsbeheer interessant vindt. De technische afwisseling is enorm maar daarentegen ontbreekt het af en toe aan de diepte van de techniek. Een collega aantrekken die alles wat met techniek te maken heeft leuk vindt en hier voldoening uit haalt. Die zoeken wij!

Daan: Welke storingen voeren jullie niet zelf uit?

Erik: Wij programmeren geen PLC’ s. Hiervoor hebben wij contracten met de leverancier van de conveyor systemen om complexe besturingsproblemen op te lossen. Het zou een dikke plus zijn als wij hier zelf mee aan de slag konden gaan, zodat wij beter begrijpen wat er gebeurt. Hier zit een mooie uitdaging voor ons in de toekomst in. Reparaties en onderhoud doen wij zelf aan de besturingskasten en PLC’s. In de afgelopen 3 jaar is onze leverancier nog niet een keer bij ons over de vloer geweest. Daar zijn wij wel trots op. Vanaf het begin hebben wij het onderhoud aan de conveyor machines goed opgepakt waardoor er nu weinig grote problemen zijn.

Daan: Waarom is het zo zo leuk om bij jullie te werken?

Erik: De afwisseling in onze job is groot door de diversiteit van werkzaamheden. De vrijheid die wij genieten in ons werk. Wij kunnen zelf bepalen hoe wij onze dag indelen. Dit is uiteraard buiten de storingen die optreden. Die verhelpen wij zo snel mogelijk. Je kunt zelf verbetervoorstellen doen en uitvoeren. Je krijgt hierbij de vrijheid om dit op eigen initiatief te doen, uiteraard met overleg vooraf. Wij zijn een klein informeel team en bespreken onze dag aan de koffie automaat of in de kantine. Wij hebben veel verschillende machines in het werkveld staan. De meeste techniek in het distributiecentrum is mechanisch, elektrisch en pneumatiek. Je krijgt bij ons de vrijheid om te werken aan de verschillende machines, mits je uiteraard voldoende ervaring hebt. Anders helpen wij de nieuwe collega te groeien in de technische kennis die nog niet aanwezig is. Wij werken binnen de fashion industrie, hetgeen betekent dat wij in schone werkomgevingen werken.

William: Bij mijn vorige werkgever werkte men in ploegendiensten. Door het ploegensysteem kreeg ik de volgende dag een aanvullende lijst met aandachtspunten. Dat gaf mij geen voldoening. Nu ga ik naar huis en tref ik het werk de volgende dag op dezelfde manier aan. Dat geeft veel meer rust.

Daan: Het DC is 28 voetbalvelden groot. Hoeveel kilometer lopen jullie op een dag?

Erik: Wij lopen gemakkelijk 10 km per dag. Vitaliteit is dan ook van belang in onze functie. Wij hebben wel eens gekeken naar andere transportmogelijkheden, maar door de vorm van het gebouw gaat dat haast niet. Bij ons ben je de onsjes zo kwijt.

Daan: Kunnen jullie de ideale kandidaat omschrijven?

William: De ideale kandidaat heeft veel interesse voor techiek en heeft in de praktijk gewerkt in een technische omgeving. Het opleidingsniveau is niet het belangrijkste. Wat veel belangrijker is, is dat je graag wil leren en wilt meegroeien met onze organisatie. Dat je een sterk verantwoordelijkheidsgevoel hebt en je happy voelt in de functie. Als je een mechanische achtergrond hebt, gaan wij jou helpen en faciliteren dat jij groeistappen maakt binnen de electro en visa versa. Michael Kors stimuleert dat wij ons blijven ontwikkelen en hier staan goede opleidingsmogelijkheden tegenover.

Zie je dit zitten en wil je graag meer weten over jouw carrièremogelijkheden bij Michael Kors? Bekijk dan de functie van Maintenance Technician en solliciteer! Ik spreek je snel. 

Dank je wel voor het lezen!

Daan Crutzen

Talentfinder & Blogger

Daan Crutzen

Recruitment specialist

Meest recente blogs
Wij helpen onze klanten zelfvoorzienend te worden in hun energie behoefte
Wij zijn expert op het gebied van toegepast magnetisme!
Samen sleutelen aan succes, techniek en groei in een toffe werkomgeving!

Deel deze blog: