Skip to content

Innovatieve manier van vacature positionering: video vacature

Innovatieve manier van vacature positionering: video vacature

vanDaan Recruitment is continue in ontwikkeling om een haar dienstverlening te verbeteren op een kwalitatieve en persoonlijke manier die aansluit bij de behoefte in de arbeidsmarkt. Creativiteit en persoonlijkheid zijn voor ons 2 belangrijke elementen binnen het vak recruitment. Vacatures worden nog altijd geschreven met te veel bulletpoints en algemene teksten die de interesse van de kandidaat niet versterken. Vermenigvuldig dit met het groot aantal vacatures geschreven door werkgevers en herschreven/gekopieerd door intermediairs. Continu dubbele vacatureteksten die de aandacht niet meer trekken.

Hoe ging het vroeger?

In een ver verleden verstuurden kandidaten hun cv op gekleurd papier in de hoop dat het opviel tussen de stapel cv’s. Hetzelfde probleem herkennen we met vacatures: door het grote aanbod aan websites en portals hebben vacatures ook specifieke exposure nodig. Zichtbaar worden tussen het grote vacature aanbod. Wij pakken dit op een innovatieve en vooruitstrevende manier aan.

De voordelen van een video vacature

  • Beter zichtbaar in het verzadigde en immense landschap van vacatures en jobboards;
  • Unieke positionering als werkgever;
  • Manier om bijzondere elementen van de functie en het bedrijf uit te lichten;
  • Persoonlijke benadering;
  • Employer branding en storytelling.

Employer Branding

Op websites van werkgevers kom je steeds vaker een bedrijfsfilm tegen. Ook besteden grotere bedrijven aandacht hun medewerkers aan het woord te laten doormiddel van een kort geschreven verhaal of zelf een korte video over wat er gebeurd op de afdeling. Employer branding en visual storytelling worden steeds een belangrijke factor. De bedrijfsfilms zijn vaak kwalitatief zeer goed maar niet altijd specifiek genoeg voor de nieuwe vacatures.

Het belangrijkste punt dat in zowel employer branding campagnes als videovacatures belangrijk is: persoonlijke onderscheiding. Samen gaan wij op zoek naar de punten die de vacature uniek maakt, zoals een bedrijfsvideo dat hoort te doen voor je bedrijf in het algemeen.

Daan Crutzen

Recruitment specialist

Meest recente blogs
Wij helpen onze klanten zelfvoorzienend te worden in hun energie behoefte
Wij zijn expert op het gebied van toegepast magnetisme!
Samen sleutelen aan succes, techniek en groei in een toffe werkomgeving!

Deel deze blog: