Skip to content

Is je functietitel goed vindbaar op LinkedIn?

Functietitels op LinkedIn

Als Recruiter maak ik veel gebruik van LinkedIn, voor het vinden van het juiste talent. Ik merk al een tijd dat de functietitels steeds exotischer worden, hetgeen niet betekent dat je hierdoor sneller gevonden wordt en soms simpelweg gewoon niet gevonden wordt. Binnen verschillende sectoren gebruiken kandidaten juist bewust een zeer specifieke functietitel om minder snel gevonden te worden. Gelukkig heb ik best veel synoniemen gevonden voor het zelfde beroep. Nog steeds blijf ik mij verbazen hoe gemakkelijk ik mijn zoekopdrachten kan uitbreiden met nieuwe synoniemen. Helaas wordt er nog steeds veel gezocht op een enkele functietitel, waardoor je het risico loopt, niet gevonden te worden.

Vergroot je vindbaarheid op LinkedIn

Hieronder enkele tips die je kunnen helpen jouw vindbaarheid op LinkedIn te vergroten:

  • Neem niet zomaar de functietitel van e werkgever over. Jij bepaalt immers zelf de functietitel die het beste bij jouw werkzaamheden hoort;
  • Via LinkedIn kun je gemakkelijk controleren hoe vaak jouw functietitel voorkomt, door in de zoekbalk de functienaam te noteren door het gebruik van “functietitel”;
  • Gebruik geen hippe term zoals “socialmedia-goeroe” indien je graag gevonden wil worden;
  • Let erop dat in jouw functietitel geen spelfouten staan. Dit komt verbazingwekkend veel voor;
  • Indien jij op dit moment geen werk hebt, dan is het verstandig jouw gewenste functietitel te vermelden. Belangrijk is om hier aan toe te voegen dat je beschikbaar bent zoals: “looking for a new job opportunity” OR “beschikbaar voor een nieuwe uitdaging” OR “available”

Specificeer je functietoets en zorg zo voor het gewenste resultaat

Zoals ik reeds schreef, kun jij ook bewust een specifieke functietitel gebruiken als je niet benaderd wil worden door werkgevers en recruiters die jouw vakdiscipline niet goed begrijpen. Echter jij hebt ook nog steeds de mogelijkheid om via LinkedIn in de tab extra informatie te vermelden voor welke vorm van connectie jij op dit moment openstaat. Dit houdt niet ieder ongewenst contact tegen, maar reduceert het aantal connecties en verzoeken wel.

Daan Crutzen

Recruitment specialist

Meest recente blogs
Wij helpen onze klanten zelfvoorzienend te worden in hun energie behoefte
Wij zijn expert op het gebied van toegepast magnetisme!
Samen sleutelen aan succes, techniek en groei in een toffe werkomgeving!

Deel deze blog: