Skip to content

Je komt hier niet om een schroefje aan te draaien

Recentelijk zijn wij gestart met de werving van een ervaren Development Engineer voor de werkgever Eisenkolb in Eindhoven.

Wij delen 2 blogs met inside informatie over de werkgever en de afdeling engineering welke goed aansluiten bij de vacature. Deze blog gaat over de werkgever Eisenkolb. Wil jij graag meer informatie lezen over de afdeling engineering waar de vacature van Development Engineer vacant is, klik dan op het woord BLOG. Veel leesplezier.

Daan: Wie is Eisenkolb?

Gerard: Wij zijn sterk in de ontwikkeling en assemblage van industriële (naai)machines, doorontwikkeld door marktvraag en eigen engineering voor de specifieke niche markt binnen de raambekleding industrie. De innovatiekracht van de engineering afdeling stelt ons in staat om turn key projecten op te leveren bij onze klanten. Wij werken binnen een B2B omgeving en zijn voor nieuwe medewerkers vaak onbekend. Wij verkopen onze machines aan gordijnateliers over de hele wereld. Wooninrichters en bedrijven als Kwantum, Leenbakker en Hema nemen hun collecties af bij de gordijnateliers waar wij de machines voor ontwikkelen, assembleren en installeren. Bedrijven die kwaliteit als maatstaf nemen. 

Van oorsprong is Eisenkolb een familiebedrijf dat eind jaren 40 is opgericht door de familie Eisenkolb. De volgende generatie broers heeft het bedrijf overgenomen en uiteindelijk heeft Guus Eisenkolb het bedrijf verder uitgebouwd. Eisenkolb heeft zich ontwikkeld van naaimachine importeur voor de  confectie industrie tot een machinebouwer van industriële (naai)machines voor de raambekleding industrie. Wij zijn als niche speler actief over de hele wereld. Europa is een belangrijk afzetgebied maar ook steeds vaker Oost-Europa en de eerste stappen naar Rusland zijn gezet. Overige belangrijke afzetmarkten zijn de Verenigde Staten, het verre en Midden-Oosten zoals Singapore, Taiwan, Malaise, China en Oceanië, zoals Australië en Nieuw-Zeeland.

Daan: Wat is de cultuur van Eisenkolb?

Gerard: Eisenkolb is een familiebedrijf van 30 medewerkers. Een klein en informeel bedrijf waar de communicatielijnen heel kort zijn. Wij hebben geen hokjes cultuur. Een platte maar professionele organisatie kenmerkt ons met hoge kwaliteitseisen aan onze producten en mensen. Onze medewerkers zijn breed inzetbaar en dat is ook wat zij zo leuk vinden bij Eisenkolb. Je komt hier niet om een schroefje aan te draaien. Wij zijn teamplayers en zeer collegiaal voor elkaar. Onze kwaliteit zijn de medewerkers. Je krijgt bij ons veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Niet alles wordt voorgekauwd. Dat vraagt om eigen initiatief en zelfredzaamheid. Een stuk ondernemerschap binnen een kleine organisatie. Je kijkt verder dan jouw functie of afdeling zodat je elkaar kunt helpen.

“COVID19 dwingt ons te blijven investeren in Engineering”

Daan: Wat laat COVID19 ons zien?

Gerard: COVID19 heeft gelukkig nog geen effecten laten zien op de werkvloer. Wij hebben vanaf het begin direct maatregelen getroffen het virus zo veel mogelijk buiten de deur te houden. Wij hebben ruimtes anders ingedeeld en medewerkers werken vanaf thuis waar mogelijk. 

COVID19 dwingt ons te blijven investeren in engineering. De noodzaak wordt steeds groter een breder productengamma te ontwikkelen zodat wij bestaande en vooral de nieuwe markten, verder kunnen bewerken met onze machines. Wij staan bekend in de markt als een producent van hoogwaardige machines. Met onze expertise en innovatiekracht willen wij nieuwe markten betreden. Vanwege Covid-19 zien wij wel vertragingen bij onze toeleveranciers en industrieën die zwaar getroffen zijn. Het feit dat steeds meer landen op oranje gaan, betekent dat wij bedrijfsmatig niet bij onze klanten kunnen zijn voor installatie, service of training en opleidingen voor de medewerkers. De verkoop vertraagt enigszins maar door de goede relaties komen wij er altijd uit met onze klanten. De huizenmarkt in Nederland blijft onverminderd doorgaan wat wij terugzien in de aankopen van raambekledingsproducten. 

Daan: Wat zijn de grootste uitdagingen voor de toekomst?

Gerard: Onze grootste uitdaging is meer omzet uit nieuwe markten te halen zonder de bestaande markten uit het oog te verliezen. Wij willen internationaal blijven groeien. Wij hebben reeds een groot marktaandeel binnen de wereldmarkt die rijp is voor automatisering. Wij weten ook dat veel productie plaats vindt in de lage loonlanden. Hoe groot deze markt is, is moeilijk in te schatten. Deze markt biedt steeds meer potentie. Eindklanten vragen om een hogere kwaliteit van hun leveranciers (ateliers). Eisenkolb ontwikkelt een productverbreding voor deze opkomende markten. Wij blijven eveneens innoveren in de markten die automatisering reeds geruime tijd omarmt hebben waarbij verkorting van de doorlooptijden tegen dezelfde kwaliteit, gelijk dan wel beter wordt. 

Daan: Wat zijn de technische uitdagingen?

Pieter Jan: Wij hebben een compleet machinepark. Voor iedere bewerking binnen de gordijnindustrie hebben wij een oplossing. Onze uitdaging voor de toekomst is: “Hoe kunnen wij deze oplossingen aan elkaar knopen voor onze klanten”. Waar nu 10 bewerkingsstations nodig zijn voordat een gordijn geproduceerd wordt is het de vraag waar zit de meeste tijd in het proces om een gordijn te maken en kunnen wij handelingen elimineren met als doel, het verlagen van de kostprijs per stuk. Automatisering is dè oplossing voor de toekomst om dit te realiseren. 

Wil jij graag meer weten over de carrière mogelijkheden bij Eisenkolb? Bekijk dan de functie van Development Engineer en wellicht spreken wij elkaar dan snel. 

Dank voor het lezen. Groet Daan Crutzen

Daan Crutzen

Recruitment specialist

Meest recente blogs
Wij helpen onze klanten zelfvoorzienend te worden in hun energie behoefte
Wij zijn expert op het gebied van toegepast magnetisme!
Samen sleutelen aan succes, techniek en groei in een toffe werkomgeving!

Deel deze blog: