Skip to content

Wij zijn expert op het gebied van toegepast magnetisme!

Wij starten met de werving van een Sales Engineer voor Bakker Magnetics in Son. 

In deze blog vertel ik jullie meer over de achtergrond van deze vacature en over de werkplek zelf in Son. Misschien is het wel iets voor jou? Veel leesplezier! 

Deze blog kon ik overigens niet geschreven hebben zonder de hulp van Maarten de Bekker, Productgroep Manager Magnetic Technology & Assemblies, Waarvoor mijn dank!

Daan: Wat kun je vertellen over jezelf en de afdeling die jij vertegenwoordigt? 

Maarten: Ik ben Maarten de Bekker, Productgroep Manager bij Bakker Magnetics, verantwoordelijk voor één van de drie productdivisies binnen Bakker Magnetics, namelijk de productdivisie Magnetic Technology & Assemblies, afgekort MTA. Hier ontwikkelen en produceren wij op maat gemaakte magneten en magnetische halffabricaten voor diverse high-tech toepassingen in de moderne wereld van morgen. 

Daan: Waarom zitten wij hier met zijn tweeën aan tafel? 

Maarten: Binnen het MTA zien we uitdagende doelstellingen voor de komende jaren als het gaat over de groei van de business. Daarvoor zijn wij hard op zoek om het team dringend uit te breiden met ambitieuze collega’s die samen met ons een bijdrage willen leveren om deze doelstellingen te gaan realiseren 

Daan: Wat kun je ons vertellen over het Sales Team van MTA? 

Maarten: Ons Sales Team bestaat uit 3 sales collega’s inclusief mezelf en 2 collega’s op customer service en sales support. Ons focus gebied is West Europa. Wij zijn een ervaren team met meer dan 25 jaar ervaring. Maar ook binnen BM is veel specifieke kennis aanwezig op de verschillende afdelingen, waar je als nieuwe collega een groot voordeel uit kunt halen.  

Daan: Hoe zou je de cultuur bij Bakker Magnetics omschrijven? 

Maarten: Ons team is als een krachtig magnetisch veld, waarin de samenwerking en interactie net zo vanzelfsprekend is als de aantrekkingskracht tussen de polen. We vieren gezamenlijk successen, delen dezelfde visie en hebben een klantgerichte benadering, waardoor we een hecht en sterk team vormen. 

Daan: Waar ga je in het begin tegen aanlopen als Sales Engineer? 

Maarten: Met name de technische vaardigheden waar je mee te maken krijgt. Deze staan los van magnetisme, aangezien dit iets is wat je gewoon moet leren. Ik verwacht niet dat iemand dat meteen al volledig beheerst. Waar je mee te maken hebt  vanuit de assembly kant zijn montage- en verspaningstechnieken, zoals draaien, frezen en tappen. Maar ook lijmen. Voor deze technieken moet je gevoel hebben om de klant te kunnen begrijpen en adviseren. Onze engineering afdeling is hierin gespecialiseerd en fungeert als een vraagbaak. Maar het is van belang dat je hierover kunt meepraten, vanaf het begin met jouw klanten.  

Daan: Met wie heeft de Sales Engineer dagelijks contact? 

Maarten: Intern heeft de Sales Engineer dagelijks contact met de inkoopafdeling, verantwoordelijk voor het verkrijgen van de magneten uit China. De afdeling engineering over technische ontwikkelingen en projectvoortgang en de kwaliteitsafdeling over materiaaleigenschappen en kwaliteitsissues. De afdeling operations biedt inzicht in de werkvoorbereiding en operationele processen en is hierdoor zeer waardevol om knelpunten te identificeren en op te lossen en in te brengen tijdens klant gesprekken. Extern heeft de Sales Engineer enerzijds contact met techneuten en anderzijds met besluitvormers, variërend van inkoopmanager tot directeuren, afhankelijk van de grootte van het bedrijf.  

“Ons team is als een krachtig magnetisch veld, waarin de samenwerking en interactie vanzelfsprekend is!”

Maarten de Bekker Bakker Magnetics interview

Maarten de Bekker, Productgroep Manager Magnetic Technology & Assemblies

Daan: Wat is de ambitie van Bakker Magnetics? 

Maarten: De ambitie van Bakker Magnetics is om zich verder te ontwikkelen als een expert op het gebied van toegepast magnetisme en om een kenniscentrum te worden voor magneten en magnetische halffabricaten. We streven naar het continueren van hoogwaardige productielijnen met een team van specialisten om magneet assemblies te produceren voor onze klanten. Voor de toekomst ligt hier veel focus op in combinatie met de groene stip op de horizon, om ervoor te zorgen dat wij vanuit elektrificatie een duurzame organisatie bouwen.

Daan: Hoe kan de Sales Engineer hierin een waardevolle bijdrage leveren? 

Maarten: De Sales Engineer kan een waardevolle bijdrage leveren door te focussen op deep-selling bij bestaande klanten. Dit houdt in dat we niet alleen magneten verkopen, maar door continue met de klant in gesprek te zijn ook andere services aanbieden, zoals voor-assemblage van producten. Door klanten te ontzorgen en meerwaarde te bieden, kunnen we hun processen vereenvoudigen en hen helpen om efficiënter te werken. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat we voorraadcontracten opstellen om het risico van product tekorten te verminderen. Het is de taak van de sales engineer om continu te zoeken naar mogelijkheden om de klant meer te bieden dan alleen producten om zo langdurige en waardevolle relaties op te bouwen.

Daan: Wat kun je vertellen over de strategische alliantie met China? 

Maarten: We hebben een langdurige relatie van bijna drie decennia met een toonaangevende magneetproducent in China. Deze strategische samenwerking stelt ons in staat om een breed scala aan hoogwaardige producten voor verschillende markten te produceren en onze aanwezigheid op diverse markten te versterken.

Daan: Heeft Bakker Magnetics een inwerktraject?  

Maarten: Absoluut. Wij hebben een inwerkprogramma waarbij je gedurende enkele weken kennismaakt met diverse disciplines binnen Bakker Magnetics. Dit geeft je een brede kijk op ons bedrijf en onze processen. Daarnaast krijg je ook verschillende interne trainingen en seminars over onze producten en toepassingen. Je leert  vooral door met de collega’s vanuit de verschillende afdelingen in gesprek te komen. We moedigen dan ook sterk aan dat je zelf initiatief neemt en met verbeteringen en ideeën komt. De grootste potentie om te kunnen groeien is het nemen van eigen initiatief. Wij geloven hier heel sterk in.

Daan: Neem jij ook een persoonlijke rol in de ontwikkeling van de Sales Engineer? 

Maarten: Zeker. Tijdens het inwerkprogramma is er ruimte voor bilateraal overleg en wekelijkse meetings waarin ik ondersteuning bied voor persoonlijke ontwikkeling. Ook werk ik soms met een buddy-systeem binnen het team, waarbij een ervaren collega als aanspreekpunt fungeert voor vragen en ondersteuning, hetgeen goed blijkt te werken.

Daan: Wat zijn de grootste uitdagingen voor de Sales Engineer? 

Maarten: Een belangrijke uitdaging is om Bakker Magnetics te onderscheiden van andere aanbieders op prijs en kosten verschillen. Klanten kunnen namelijk ook direct naar de bron in China. Het is van cruciaal belang om de toegevoegde waarde van ons bedrijf te benadrukken in de sales gesprekken.  
Je komt bij ons niet in een gespreid bedje. Je bent als Sales Engineer verantwoordelijk om nieuwe projecten intern en naar de klant waar te maken. Dit vraag om eigen initiatief en betrokkenheid.

Daan: Wat is de toegevoegde waarde van Bakker Magnetics ? 

Maarten: Onze Nederlandse vestiging in Son heeft veel magneet ervaring, een sterk logistiek netwerk met China inclusief een speciaal ingericht magazijn en kwaliteitsafdeling. Producten vanuit China komen bij ons via een kwaliteitsbuffer Europa binnen. Niet alle bedrijven hebben de power omdat zelfstandig in te regelen. Dit brengt veel onzekerheid van lange aanlevertijden met zich mee. Bakker Magnetics biedt de zekerheid en ervaring dat wij altijd gekwalificeerde producten hebben en denken mee in de ontwikkeling. Vanuit China is dat veel minder vanzelfsprekend. Daarnaast hebben wij korte communicatie lijnen binnen Europa. Veel van onze klanten vinden dit heel belangrijk. 

Daan: Wat loopt de Sales Engineer mis als hij niet bij jullie komt werken? 

Maarten: Wat hij misloopt, is werken binnen een leuk team en een mooi bedrijf binnen een heel bijzondere en gevarieerde materie in een marktsegment en component dat cruciaal is in de ontwikkeling van de moderne maatschappij. Een rol in de ontwikkeling van de nabije toekomst van de elektrificering van de maatschappij. Je vervult een belangrijke rol in de projecten om tot een succes te komen. Jouw bijdrage is hierin heel duidelijk aanwezig. Dat geeft ons allemaal altijd een tevreden en voldaan gevoel. 
 
 Zie je dit helemaal zitten en wil je graag meer weten over jouw carrièremogelijkheden bij Bakker Magneticcs? Bekijk dan de functie van Sales Engineer en solliciteer! Ik spreek je snel. 

Dank je wel voor het lezen!

Daan Crutzen

Recruitment specialist

Sales Engineer
Voor de werkgever Bakker Magnetics in Son werven wij een Sales Engineer met een technische en...
Meest recente blogs
Wij helpen onze klanten zelfvoorzienend te worden in hun energie behoefte
Samen sleutelen aan succes, techniek en groei in een toffe werkomgeving!
Onze technische uitdagingen zijn nooit hetzelfde!

Deel deze blog: