Skip to content

De ambities van onze Maintenance afdeling in Hoorn

Wij starten met de werving van een Maintenance Technician voor Scheuten Glas in Hoorn. 

In deze blog vertel ik jullie meer over de achtergrond van deze vacature en over de werkplek zelf in Hoorn. Misschien is het wel iets voor jou? Veel leesplezier! 

Deze blog kon ik overigens niet geschreven hebben zonder de hulp van Gabriëlle Uding, HR Business Partner en Richard van de Sande, Maintenance Engineer van de Isolatieglasfabriek in Hoorn. 

Daan: Wat is de reden voor het schrijven van deze blog?

Gabriëlle: Wij werven een nieuwe collega voor onze technische dienst (TD). Dit jaar hebben wij afscheid genomen van 2 collega’s, waaronder het hoofd van de TD na bijna 46 dienstjaren en een maintenance technician. Onze Technische Dienst bestaat momenteel uit 4 collega’s waaronder een nieuwe Hoofd Maintenance.

Daan: Dus het Hoofd van de TD afdeling hebben jullie al geworven?

Gabriëlle: Jazeker. Begin april is Richard van de Sande bij ons gestart. Richard heeft veel ervaring binnen de glasindustrie en heeft gewerkt voor een van onze leveranciers. Richard is een ‘mensen mens’, die vanuit ervaring en enthousiasme zijn collega’s in beweging brengt om samen te bouwen.

Richard vervult in een korte tijd al een duidelijke ambassadeursrol richting de productie. Hij is toegankelijk en altijd bereikbaar. Deze positieve instelling wordt steeds beter herkend hetgeen rust en vertrouwen creëert binnen Operations. 

Daan: Wat kun je vertellen over de kracht van het TD team?

Richard: Het is een gedreven team. Scheuten heeft 2 productie medewerkers in het verleden de kans geboden om zichzelf tot Maintenance Technician te ontwikkelen, door middel van ‘training on the job’ in combinatie met gerichte MBO opleidingen. Dat werkt heel positief. Doordat beide collega’s gewerkt hebben aan de productiekant, begrijpen zij ook goed de problemen waar zij tegenaan lopen waardoor er veel sneller wederzijds begrip is voor elkaar. 

Daan: Wat kun je vertellen over de business unit in Hoorn?

Gabriëlle: Onze business unit produceert Isolatieglas, vergelijkbaar met de plant in Venlo. Wij hebben een modern automatisch 24/7 machinepark waar wij trots op zijn. In Hoorn werken we met ongeveer 100 collega’s, werkzaam van orderinvoer tot productie. Doel is om ervoor te zorgen dat wij 100% kwaliteit op tijd afleveren naar onze klanten. Iedere keer weer. 

Daan: Wat zijn de uitdagingen van het TD team? 

Richard: We willen als TD nog zichtbaarder zijn voor onze collega’s van de produktie. Rechtstreeks contact, korte lijnen en het stellen van de juiste prioriteiten zijn daarbij key. Daarvoor is ons vak en deze werkomgeving te leuk. 

Onze uitdaging is om de TD afdeling naar een hoger plan te brengen door meer focus aan te brengen in het preventief onderhoud en intensiever samen te werken met de productie. Als wij een probleem vanuit de productie ontvangen, stappen wij direct de lijn in om te luisteren naar de operator aan de machine. Het gaat hier vaak om kennisoverdracht. Een operator die niet zeker is, schakelt de TD in. Het is onze taak de operator hierin te helpen waardoor de storingen afnemen en het vertrouwen en werkplezier van de operator groeit. Evenals het registeren van storingen en afgeronde taken zodat wij naar de toekomst toe steeds beter onze werkzaamheden kunnen voorspellen. 

Daan: Wat brengt de nieuwe collega met zich mee aan kennis en competenties?

Gabriëlle: Je bent een gepassioneerde techneut met een brede technische ervaring. Jij wordt gelukkig van het oplossen van complexe storingen en het leren van nieuwe technieken. Wij werken hard aan het herstructureren van onze werkzaamheden door het vaststellen van kaders en prioriteitstellingen. Hierdoor zijn wij op zoek naar een nieuwe collega die pragmatisch en gestructureerd werken in zijn of haar DNA heeft staan. In Hoorn zijn de collega’s lekker direct. In Hoorn zijn de collega’s lekker direct. Hier moet je niet van schrikken maar juist op een pro actieve, duidelijke en open communicatie de verwachting managen.  Op deze manier draag jij bij aan het continue verbeteren van de TD werkzaamheden en onderlinge samenwerking. We zoeken een de nieuwe collega die hierin het verschil maakt. 

“Daarvoor is ons vak en deze werkomgeving te leuk!”

richard en jeffrey scheuten glas td monteurs aan het werk in hoorn

Richard van de Sande, Maintenance Engineer/ Supervisor in gesprek met zijn collega Jeffrey. 

Daan: In welk dienstrooster werken de Maintenance Technicians?

Richard: Op dit moment werken wij in dagdienst en om de week heeft iemand storingsdienst. Met de komst van onze nieuwe collega gaan wij naar een 2 ploegensysteem waarmee wij van 6 uur ‘s ochtends tot 22:30 uur ’s avonds bezetting hebben. Hierdoor wordt de huidige consignatiedienst korter en is iedere monteur maar eens in de drie weken bezet met consignatiedienst. 

Daan: Welke technieken komen bij jullie veel voor met betrekking tot machines?

Richard: Onze machines bestaan grotendeels uit mechanica, elektro, PLC’s, pneumatiek en een klein beetje hydrauliek. De complexiteit van de machines is veelal elektro, PLC en pneumatiek. Kennis, ervaring of affiniteit in deze richting, is wat wij vragen.

Daan: Wat als de kennis of ervaring niet helemaal op het juiste niveau is?

Richard: Dan begeleiden wij de nieuwe medewerker naar het gewenste niveau door middel van ‘training on the job’ en door middel van opleidingen en cursussen om de collega en de afdeling naar een hoger kennisniveau te brengen. Onze beste voorbeelden werken binnen onze TD! 

Daan: In de vacature wordt gesproken over een goed inwerktraject. Wat betekent dit?

Gabriëlle: De nieuwe collega werkt eerst meerdere dagen samen met de operator aan een machine om de machine en de collega te leren kennen. Het is heel erg belangrijk dat je weet hoe dat een machine werkt en welke processtappen daarbij horen. In deze volgorde doorloop je het gehele machinepark afhankelijk van de complexiteit van de machine. Het doel is om de functionaliteit van de machine te leren en jouw collega die dagelijks aan de machine werkt goed te begrijpen. het uiteindelijk doel is om bij storingen te begrijpen wat de volgende stap is en waar je moet gaan onderzoeken en wat het kennis niveau is van de operator.

Daan: Is de TD afdeling in Hoorn een gespreid bedje?

Gabrielle: Nee dat is het nog niet. De TD afdeling heeft nog heel wat ambities waaraan de nieuwe collega een belangrijke bijdrage kan leveren. Als je gewend bent dat alles tot in de details is vastgelegd, ga je hier niet gelukkig worden!

Daan: Wat willen jullie bereikt hebben vanaf nu, één jaar later?

Richard: Over een jaar zijn wij een stuk verder met het delen van kennis, hebben wij een de band met productie verstevigd, hebben wij het preventieve onderhoud en storingsregistratie goed neergezet en last but not least: Zijn wij met de nieuwe collega erbij een gezellig en gedreven team en dat altijd klaar staat voor onze collega’s.  

Zie je dit helemaal zitten en wil je graag meer weten over jouw carrièremogelijkheden bij Scheuten Glas? Bekijk dan de functie van Maintenance Technician en solliciteer! Ik spreek je snel. 

Dank je wel voor het lezen!

Daan Crutzen

Recruitment specialist

Maintenance Supervisor
Voor de werkgever Scheuten Glas in Hoorn werven wij een Maintenance Supervisor die gezamenlijk met het...
Maintenance Technician
Voor de werkgever Scheuten Glas in Hoorn werven wij een Maintenance Technician die gezamenlijk met het...
Meest recente blogs
Wij helpen onze klanten zelfvoorzienend te worden in hun energie behoefte
Wij zijn expert op het gebied van toegepast magnetisme!
Samen sleutelen aan succes, techniek en groei in een toffe werkomgeving!

Deel deze blog: