Skip to content

Samen sleutelen aan succes, techniek en groei in een toffe werkomgeving!

.

Wij starten met de werving van een Maintenance Supervisor voor Scheuten Glas in Hoorn. 

In deze blog vertel ik jullie meer over de achtergrond van deze vacature en over de werkplek zelf in Hoorn. Misschien is het wel iets voor jou? Veel leesplezier! 

Deze blog kon ik overigens niet geschreven hebben zonder de hulp van Gabriëlle Uding, HR Business Partner en Sasa Tesija, Productie Manager van de Isolatieglasfabriek in Hoorn. 

Daan: Wat kun je ons vertellen over jezelf?

Sasa: Ik ben Sasa Tesija. Ik ben een 57 jaar oude ervaren People & Productie Manager met focus op veiligheid, kwaliteit, kosten en efficiencyverbetering. Als een gecertificeerde Lean Six Sigma Black Belt streef ik ernaar, een cultuur van voortdurende verbetering te creëren binnen Scheuten Glas Nederland.

Daan: Het werven van Techneuten is geen gemakkelijke opdracht. Wat maakt het interessant om voor Scheuten Glas te komen werken?

Sasa: Er zijn verschillende redenen waarom werken bij Scheuten glas zo interessant is.
Ten eerste staat Scheuten Glas bekend om zijn innovatieve benadering binnen de glasindustrie. Als werknemer heb je de mogelijkheid om betrokken te zijn bij spannende projecten en bij te dragen aan baanbrekende technologieën binnen de sector. Daarnaast biedt Scheuten Glas vaak kansen voor professionele ontwikkeling en groei. Of je nu aan het begin van je carrière staat of al ervaren bent, er zijn mogelijkheden om je vaardigheden uit te breiden en door te groeien binnen het bedrijf. Wij streven naar een positieve en samenwerkingsgerichte werkomgeving. Collega’s worden aangemoedigd om samen te werken, ideeën te delen en elkaar te ondersteunen om gezamenlijke doelen te bereiken.

Scheuten Glas speelt een belangrijke rol in verschillende sectoren, waaronder de bouw, automotive en zonne-energie. Als medewerker kun je bijdragen aan het leveren van hoogwaardige producten die een positieve impact hebben op diverse industrieën en gemeenschappen. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Scheuten Glas. Het bedrijf streeft naar milieuvriendelijke productieprocessen en levert duurzame oplossingen aan klanten. Als voorstander van duurzaamheid kun je trots zijn om deel uit te maken van een organisatie die zich inzet voor een groenere toekomst. Over het algemeen biedt Scheuten Glas een stimulerende en uitdagende werkomgeving waar je je talenten kunt ontplooien en een waardevolle bijdrage kunt leveren aan de voortdurende groei en succes van het bedrijf.

Daan: Wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor de nieuwe Supervisor Maintenance bij Scheuten?

Sasa: Als Maintenance Supervisor zorg jij, samen met 3 collega’s, voor een goed lopend machinepark. Je bent een specialist op zowel mechanisch als elektrisch gebied. Dagelijks heb je contact met productieleiders en operators, waardoor je tijdige uitval signaleert. Je kijkt vooruit en zorgt voor het preventief onderhoud binnen een uitgebreid en gevarieerd machinepark. Het continue verbeteren is dan ook een eigenschap die bij jou hoort. Een uitdaging met veel vrijheid en verantwoordelijkheid om gezamenlijk de prestaties te verbeteren

Daan: Wat is de reden dat de functie beschikbaar gekomen is?

Sasa: Onze voormalige supervisor Technische dienst heeft ervoor gekozen om terug te keren naar zijn vorige werkgever om er een internationale positie in te nemen. Dat betreuren we maar wij moeten ook verder. 

Daan: Wat kun je vertellen over deze productielocatie van Scheuten Glas?

Sasa: Onze productielocatie produceert isolatieglas, vergelijkbaar met de faciliteit in Venlo en andere vestigingen. We beschikken over een modern, geautomatiseerd machinepark dat 24/7 operationeel is en waar wij trots op zijn. In Hoorn werken we met ongeveer 100 collega’s, die actief zijn van orderinvoer tot productie. Ons doel is om ervoor te zorgen dat wij 100% kwaliteit op tijd afleveren naar onze klanten. Iedere keer weer.

Daan: In Nederland blijven het aantal vergunningen achter bij de vraag naar nieuwe huizen. Wat betekent dit voor Scheuten Glas?

Sasa: Ja, we zien dit al in Duitsland. Als gevolg hiervan kan Scheuten Glas mogelijk een afname zien in de verkoop van zijn producten aan de bouwsector. Echter, dit biedt tegelijkertijd ook kansen voor het bedrijf om zich aan te passen, te innoveren en nieuwe marktkansen te verkennen. We kijken hier positief naar en zien mogelijkheden voor groei en ontwikkeling

“Samen bouwen aan innovatie en duurzame vooruitgang in ons maintenance team!”

Sasa Tesija, Operations Manager in gesprek met zijn collega Hans. 

Daan: Welke persoonlijkheden van de Maintenance Supervisor sluiten goed aan bij het team?

Sasa: Wat goed aansluit bij het team is een persoon die communicatief sterk en stressbestendig is. Iemand met het vermogen om het team te motiveren, te inspireren en te ondersteunen om gezamenlijke doelen te bereiken. De Maintenance Supervisor moet in staat zijn om problemen te analyseren, creatieve oplossingen te bedenken en beslissingen te nemen die de productiviteit en de efficiëntie van het team verbeteren. Diegene moet in staat zijn om goed samen te werken met andere afdelingen, teamleden te ondersteunen en een positieve teamdynamiek te bevorderen. Ten slotte is het vermogen om taken te plannen, prioriteiten te stellen en efficiënt middelen te beheren cruciaal voor een Maintenance Supervisor.

Daan: Wat is jouw ambitie voor dit TD-team binnen 1 tot 3 jaar?

Sasa: Mijn ambitie is om het TD-team binnen 1 tot 3 jaar te laten groeien en te ontwikkelen door middel van training, opleiding en mentorship, wat zal resulteren in een sterkere teamontwikkeling. Ik wil een cultuur van samenwerking, open communicatie en teamwerk binnen de Technische Dienst stimuleren. Binnen deze tijdspanne streef ik ernaar om het TD-team te transformeren tot een goed geoliede machine die effectief kan reageren op uitdagingen, kansen kan benutten en een waardevolle bijdrage kan leveren aan de algehele operationele doelstellingen van de organisatie.

Daan: Met wie staat de Supervisor Maintenance dagelijks in contact?

Sasa: De Supervisor Maintenance staat dagelijks in contact met verschillende collega’s binnen de productieomgeving waaronder leden van het TD-team, supervisors, productiemedewerkers, ploegleiders, de Werkvoorbereiding en Beheer (WvB) en externe partijen zoals leveranciers.

Daan: In welke verhouding werkt de Supervisor Maintenance mee op de werkvloer?

Sasa: Dat is moeilijk in te schatten. De mate van betrokkenheid van de Supervisor Maintenance op de werkvloer kan variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften en omstandigheden op een bepaald moment. Bijvoorbeeld, tijdens drukke periodes of bij onverwachte problemen kan de supervisor meer hands-on betrokkenheid tonen, terwijl hij in rustigere periodes meer tijd kan besteden aan strategische taken.

Daan: Wat mag de nieuwe Supervisor Maintenance van Scheuten Glas verwachten?

Sasa: De Supervisor kan een cultuur van open communicatie verwachten, waarin hij of zij wordt aangemoedigd om vragen te stellen, feedback te krijgen of te geven en eventuele zorgen te uiten. Daarnaast zal er ondersteuning en samenwerking zijn met andere afdelingen, evenals mogelijkheden voor professionele groei en ontwikkeling binnen Scheuten Glas. Dit omvat toegang tot trainingen, workshops en seminars om vaardigheden en kennis op het gebied van onderhoudsbeheer te verbeteren en up-to-date te blijven met de nieuwste ontwikkelingen en technologieën. Bovendien zal er ondersteuning zijn bij het omgaan met uitdagingen en obstakels die zich kunnen voordoen tijdens het uitvoeren van de rol van Supervisor Maintenance, inclusief mentorship en coaching.

Zie je dit helemaal zitten en wil je graag meer weten over jouw carrièremogelijkheden bij Scheuten Glas? Bekijk dan de functie van Maintenance Supervisor en solliciteer! Ik spreek je snel. 

Dank je wel voor het lezen!

Daan Crutzen

Recruitment specialist

Maintenance Supervisor
Voor de werkgever Scheuten Glas in Hoorn werven wij een Maintenance Supervisor die gezamenlijk met het...
Meest recente blogs
Wij helpen onze klanten zelfvoorzienend te worden in hun energie behoefte
Wij zijn expert op het gebied van toegepast magnetisme!
Onze technische uitdagingen zijn nooit hetzelfde!

Deel deze blog: