Skip to content

Wij staan vooral bekend als een producent van complex aluminium gietwerk en CNC machines!

Wij starten met de werving van een Supplier Quality Assurance Engineer voor MGG Blerick 

In deze blog vertel ik jullie graag iets meer over de achtergrond van deze vacature, de cultuur van het bedrijf en de werkplek in Blerick. Misschien is het wel iets voor jou? Veel leesplezier!

Deze blog kon ik overigens niet geschreven hebben zonder de hulp van Danny Hendriks, Operations Manager MGG Blerick.

Wie is MGG Assembly? 

Danny: Binnen de muren van MGG Blerick is een modulaire assembly hal gebouwd. Hier worden machines en modules gebouwd voor o.a. de medische industrie met componenten van MGG entiteiten en toeleveranciers. Vanaf 1 januari 2022 is assembly een eigen afdeling binnen de MGG Nederland organisatie, met volledige focus op het totale proces en keten rondom assembly. 

MGG staat niet bekend als assemblage bouwer in de regio?

Danny: Ja dat klopt. Wij staan in de regio vooral bekend als een producent van complex aluminium gietwerk en CNC machines om te verspanen. Bij de overname in 2018 is de huidige locatie in Blerick erbij gekomen. Hier was men wel al bekend met de assemblage van medische componenten. Met de bestaande afdeling en de aanwezige kennis willen we met de afdeling assembly de komende jaren verder groeien en professionaliseren. Dit geeft ruimte om met veel projecten aan de slag te gaan die dit mogelijk maken. Heel gaaf!

Waar staan jullie nu?

Danny: Wij werken hard aan een stevig fundament. Wij bouwen een nieuwe kantoorunit binnen de assembly hal, zijn bezig met het optimaliseren van de toevoer van componenten i.c.m. fysieke uitbreiding van de assemblage ruimte. Daarnaast werken we aan visualisatie van de werkplekken en zorgen voor een duidelijk productieplan op de werkvloer. Dit willen wij aan het einde van Q2 hebben afgerond zodat wij verder kunnen bouwen. De komende periode wordt veel tijd en energie gestoken in het projectmanagement om nieuwe  projecten binnen te halen en in de operatie te begeleiden. 

Wie vertegenwoordigen de afdeling assembly?

Danny: Een team van bijna 35 collega’s werkt gezamenlijk om dit succes verder uit te bouwen. In de afgelopen periode hebben we ook met de invulling van indirecte functies deze afdeling verder vorm gegeven. Denk hierbij aan een Material & Production planner en een Proces & Improvement engineer. Een team waarmee wij op de juiste manier kunnen groeien naar de toekomst toe. Nu nog de juiste Supplier Quality Assurance Engineer (SQA) aantrekken voor ons avontuur!

Waar kom je te werken, hoe ziet het team eruit?

Danny: We zijn een dynamisch en energiek team met een mix van jonge starters en medewerkers met veel ervaring in het vak. We zijn gedreven om de afdeling verder te professionaliseren en zo samen met sales, nieuwe opdrachten binnen te halen.

Wat kun je vertellen over de Supplier Quality Assurance rol?

Danny: Wij hebben lang lopen discussiëren over de term “supplier”. Binnen ons team hebben wij echter behoefte aan een Quality Assurance engineer voor zowel de leveranciers alsook de klant kant. De SQA is de contactpersoon voor onze assemblage klanten voor alle kwaliteitsgerichte vragen die voortkomen uit de lopende projecten en operatie. Klachten vanuit interne assemblage en de klant komen terecht bij de SQA. Projectmatig wordt de klacht onderzocht waarin direct contact is met kwaliteitsafdeling van de klant.

De SQA Engineer is dagelijks werkzaam binnen 2 stromingen. Enerzijds de operatie waar allerlei kwaliteitsvraagstukken opgepakt moeten worden en anderzijds projectmatig. Met name bij de opstart van nieuwe klant projecten zal hij een behoorlijke rol spelen, naar zowel de leveranciers als met het afstemmen van de behoefte en vragen bij de klant. De SQA gaat veel samenwerken met de projectmanager in het projectteam. In het projectteam zijn eveneens o.a. werkvoorbereiding en inkoop betrokken.

Hoe intensief sta je in contact met de klant en leverancier?

Wekelijks staat de SQA in contact met zijn evenknie in het projectteam van zijn klanten. Hierin worden alle kwaliteitszaken van het project besproken. Met de leveranciers van koopdelen heeft inkoop vooral contact. Echter leveranciers waar processen en/of kritische delen worden ingekocht heeft de SQA intensief contact om gezamenlijk met de leverancier het proces op te zetten dat voldoet aan de kwaliteitseisen en borging van de klanten.

Wat heeft de SQA opgeleverd aan het eind van dit jaar?

Danny: Wij willen graag voor 2 nieuwe lopende projecten het vrijgave traject afronden, waarbij wij nog dit jaar de serie willen opstarten. Hierin speelt de SQA een belangrijke rol, om in het traject van vrijgave en protodelen zoveel mogelijk kwaliteitsvraagstukken in het project tot een goed einde te brengen.

Wij hebben ook een 2de opdracht binnen gehaald. De gesprekken met de klant gaan nu lopen waarin een SQA van een belangrijke rol vervuld. Hierin moeten afspraken gemaakt worden met de leveranciers. Uitgaande van het projectteam, zijn vanuit kwaliteitsoogpunt verschillende controles gedefinieerd die uitgevoerd moeten worden in het assemblageproces. Samen met Engineering worden de werkinstructies opgesteld zodat de assemblage medewerker weet wat te doen. Dit totaalpakket wordt uiteindelijk met de eindklant gedeeld als een onderdeel van het totale vrijgave traject om vervolgens de productie te kunnen opstarten.

Danny Hendriks

Als we over het jaar heen kijken. Waar gaat de SQA in 2023 mee van start?

Danny: In 2023 gaat de SQA samen met inkoop leveranciersbeoordelingen opzetten. Klachten afkomstig uit de assemblage worden besproken met de leveranciers om gezamenlijk het proces en de kwaliteit te verbeteren. Ook zal de focus verschuiven naar het auditeren van leveranciers van kritische onderdelen. Daarnaast blijft er focus bij het vernieuwen en verbeteren van werkmethoden en werkinstructies en hopen we nieuwe orders te scoren waarmee hij samen met het projectteam aan de slag kan.

Technisch Bedrijfskundige of Techneut?

Danny: Dat maakt voor de functie niet zo heel veel uit. Ik ben zelf als TBK in deze rol gestart.  De verantwoordelijkheid van SQA moet je vooral leuk vinden. Sterke interesse voor kwaliteit, techniek en communicatie. In deze rol sta je dagelijks met het projectteam, assemblage monteurs, leveranciers en klanten in contact. De juiste kandidaat heeft deze interesses. 

Daarbij heeft de SQA een zelf startend vermogen en goede prioriteitstellingen omdat wij aan het opbouwen zijn.

In de vacature staan veel Quality tools. Welke zijn de belangrijkste?

Danny: PPAP en APQP zijn de belangrijkste tools op het moment. Het projectmatig werken hangt samen met deze twee quality tools. Een engineer werkzaam op een kwaliteitsafdeling is bekend met deze tools. Vanuit MGG helpen wij graag collega’s zich te verdiepen in hun vakgebied van de praktijk- en theorie.

Zie je dit helemaal zitten en wil je graag meer weten over jouw carrièremogelijkheden bij MGG? Bekijk dan de functie van Supplier Quality Assurance Engineer en solliciteer! Ik spreek je snel. 

Dank je wel voor het lezen!

Daan Crutzen

Recruitment specialist

Meest recente blogs
Wij helpen onze klanten zelfvoorzienend te worden in hun energie behoefte
Wij zijn expert op het gebied van toegepast magnetisme!
Samen sleutelen aan succes, techniek en groei in een toffe werkomgeving!

Deel deze blog: