Skip to content

Je bent onderdeel om van een team om iets heel moois neer te zetten

Wij zijn gestart met de werving van een Warehouse Manager voor Michael Kors

In deze blog vertel ik jullie iets meer over de Operations afdeling van Michael Kors, de inhoud van de vacature, de ambities, de cultuur en het werkveld van het in Venlo gelegen bedrijf. Misschien is het wel iets voor jou? Veel leesplezier!

Deze blog is mede tot stand gekomen door medewerking Marcel Hümpel, Sr Operations Director & Engineering. 

Daan: Waar komt de vacature Warehouse Manager vandaan?

Marcel: De warehouse operatie wordt momenteel aangestuurd door twee warehouse managers. Een manager is intern doorgeschoven in de functie van integratie manager. Hij had interesse in een bredere scope en wij zochten een manager om de nieuwe brands en systemen te integreren binnen ons warehouse. Dit kun je niet combineren met day to day business. Vandaar dat wij nu zoeken naar een nieuwe Warehouse Manager.

Daan: Wat kun je vertellen over jezelf?


Marcel: Mijn naam is Marcel Hümpel. Ik ben werkzaam als Sr. Operations Director- Engineering. Ik ben begonnen als Transitie manager om de voorraad over te brengen naar het nieuwe DC en ben nu ruim zeven jaar werkzaam voor Michael Kors in Venlo.

Daan: Wat kun je vertellen over Capri?

Marcel: Wij zijn gestart als Michael Kors en zijn inmiddels onderdeel van Capri holding, een multi brand organisatie waar de merken Michael Kors, Versace en Jimmy Choo onder vallen. In het distributiecentrum in Venlo werken ongeveer 350 collega’s. Wij zijn een fashion organisatie en hebben verschillende productlijnen opgedeeld in nog veel meer divisies. Je spreekt al snel over 15.000 sku’s. Denk aan kleding schoenen, tassen, accessoires voor mannen, voor vrouwen en inmiddels ook voor kids. Door de komst van E-commerce wordt onze collectie steeds diverser. Wij blijven groeien door het overnemen en integreren van nieuwe brands in ons warehouse.

Daan: Hoe kun je de cultuur binnen Michael Kors omschrijven?

Marcel: Wij zijn een jonge organisatie, die nog steeds groeit met jonge en dynamische collega’s. Het mooiste om bij ons te werken is dat je onderdeel kunt zijn van de ontwikkeling die wij samen doormaken. Je werkt binnen een informele sfeer waar iedereen elkaar wil helpen. Het vinden van oplossingen is interessanter dan het creëren van weerstand. De medewerkers zijn sterk gemotiveerd en zijn verbonden met Michael Kors. Dat maakt het gewoon supertof om mee, samen te werken.

Daan: Jullie zijn dus een heel ‘mens gerichte organisatie’.

Marcel: Jazeker, een voorbeeld. Als leidinggevende moet je dicht bij de mensen staan. De managers kregen hier minder tijd voor. Een jaar geleden zijn wij gestart de kloof tussen de warehouse managers en de supervisors kleiner te maken door er een Sr. Supervisor laag tussen te plaatsen. Als je medewerkers wilt ontwikkelen dan moet je lead by example zijn en je gezicht laten zien. Door de extra laag is iedereen dichter naar elkaar toe geschoven.
De Sr. Supervisors connecten gemakkelijk met de shopfloor en zijn de brug tussen de operatie- en de warehouse managers. Dit is heel succesvol. Door het creëren van deze extra laag bieden wij ook medewerkers de kans intern te laten doorgroeien en hen klaar te stomen voor de toekomstige functie.

Daan: Jullie hebben een sterke betrokkenheid vanuit de medewerkers. Hoe komt dat?

Marcel: Tijdens de corona periode zagen wij dat collega’s minder tevreden waren en enkele hebben ons ook verlaten. Het mooiste wat wij hiervan geleerd hebben is onze engagement met de medewerkers naar een hoger niveau te tillen. Wij hebben een engagement team opgestart met een wekelijks overleg. Hierin zitten vertegenwoordigers vanuit alle afdelingen. Wij zijn goed gaan luisteren naar onze collega’s waardoor wij de betrokkenheid sterk hebben weten te verbeteren. Wat kunnen wij beter doen? Wat vragen onze collega’s? Het gaat vaak om kleine dingen, maar die hebben uiteindelijke een grote impact als je er gehoor aan geeft. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Op maandag wordt het fruit door een lokale boer gebracht. Met kerst wordt het feest op een externe locatie gehouden om het niet met werk te associëren. Wij geven een taalcursus Engels en Nederlands. Allemaal initiatieven vanuit de shopfloor. Wij willen een team vormen en vervolgens ook binden en boeien. Niks leukers dan een goed team om je heen te hebben.

“Het mooiste om bij ons te werken is dat je onderdeel kunt zijn van de ontwikkeling die wij samen doormaken”

 

Marcel Hümpel, sr director operations - engineering bij Michael Kors

Marcel Hümpel, Sr. Operations Director &  Engineering

Daan: Als Warehouse Manager ben je onderdeel van een OMT? 

Marcel: Wij hebben een MT en een OMT. De warehouse manager is onderdeel van het Operational Management Team. Binnen het OMT is iedere vertegenwoordiger van elke afdeling aanwezig. Denk aan: HR, Engineering, Customs, Customer Service, IT etc. Wekelijks worden alle tactische onderwerpen besproken voor de lopende maand. Hierin nemen ze als OMT gezamenlijke beslissingen. Er is altijd een uitwisseling tussen MT en OMT. Het lager leggen van de verantwoordelijkheid in de organisatie verhoogt de betrokkenheid van alle medewerkers en werkt aanstekelijk. De medewerkers voelen zich gehoord. Het OMT staat veel dichter bij de mensen op de shopfloor dan het MT. Hierdoor vinden goede ideeën de juiste weg. 

Daan: Twee warehouse managers. Inbound- en outbound neem ik aan?

Marcel: Dat is nog niet in beton gegoten. Hierin spelen ook de kwalificaties en ervaringen van de nieuwe warehouse manager een rol. Een samenwerking tussen beide WM met overlappende gebieden is hierin ook goed mogelijk. Wij moeten de juiste mix vinden tussen beide managers. Een allround  Warehouse Manager geeft ons de kans hier samen goed over na te denken. Daarnaast hebben wij de brand Jimmy Choo. Van Jimmy Choo hebben wij destijds de warehouse activiteiten overgenomen en in Venlo een nieuw team opgestart. Wij doen nu pick & pack, E-commerce fulfilment voor Europa en crossdocking wereldwijd. Jimmy Choo moet nog integreren in de bestaande processen van ons warehouse. Wij willen meer onder een paraplu gaan werken waardoor de brands volgens de zelfde systemen en processen lopen en er een betere verhouding ontstaat tussen inbound en outbound. 

Daan: Welke ervaring is relevant voor de rol van Warehouse Manager?

Marcel: Kandidaten die werken bij een 3PL met minimaal 3 jaar werkervaring of in een soortgelijke rol zouden goed kunnen aansluiten bij onze wens. Als WM ben je een echte people manager die collega’s laat groeien en ontwikkelen. De ideale WM heeft een mindset bewuster om te gaan met klant focus, kosten, het berekenen van performance en het bouwen van de juiste reporting. Een stap die wij momenteel intern ook aan het maken zijn. De belangrijkste focus echter is het aansturen van de operaties, het supporten en het coachen van de medewerkers. Wat ik graag wil bereiken is, dat beide warehouse managers een sterkere klant focus krijgen. Omdat collega’s op bepaalde momenten de (interne) klant zijn. Evenals ervaring in performance management op de shopfloor. Op dit moment hebben wij nog niet de juiste tools en middelen om operators optimaal te kunnen beoordelen op individueel niveau. Wij meten nu op basis van afdeling performance. Wij moeten hierin nog tools ontwikkelen zoals een goede rapportage hetgeen meer inzicht geeft en hulp biedt om te kunnen sturen. Wij zijn een jonge organisatie. Een goed beoordelingssysteem hebben wij nog niet. Kennis hierover zou goed aansluiten bij de ervaring van een WM om mee te brengen en in overleg te integreren. Data kunnen ons hierbij helpen. Op deze manier kun je ook weer de talenten herkennen in de groep.

Daan: Waarom zou een Warehouse Manager kiezen voor Michael Kors?

Marcel: De ervaring die de warehouse manager meeneemt kan hij direct toepassen en inbrengen. Ons team staat heel erg open om nieuwe dingen te leren en te delen. Daar kan de warehouse manager direct als team mee aan de slag. Het eerste jaar vind ik vooral belangrijk dat het een hecht team wordt. Een goede mindset meebrengt met goede initiatieven, ervaring deelt en het team in balans brengt. Je bent onderdeel om iets moois neer te zetten. Continuous Improvement wordt heel erg gedragen door de operatie. Als Warehouse Manager neem jij jouw team mee in verbetertrajecten. Als je iedere dag een scanner in de hand hebt en je bent onderdeel van een project om processen te veranderen. Dat verhoogt de betrokkenheid enorm.

Zie je dit zitten en wil je graag meer weten over jouw carrièremogelijkheden bij Michael Kors? Bekijk dan de functie van Warehouse Manager en solliciteer! Ik spreek je snel. 

Dank je wel voor het lezen!

Daan Crutzen

Talentfinder & Blogger

Daan Crutzen

Recruitment specialist

Meest recente blogs
Wij helpen onze klanten zelfvoorzienend te worden in hun energie behoefte
Wij zijn expert op het gebied van toegepast magnetisme!
Samen sleutelen aan succes, techniek en groei in een toffe werkomgeving!

Deel deze blog: