Skip to content

Wij creëren innovatieve oplossingen voor de raamdecoratie industrie

Wij zijn gestart met de werving van een Team Lead Engineering voor de werkgever Eisenkolb in Eindhoven.

In deze blog vertel ik jullie iets meer over de Engineering afdeling van Eisenkolb, de inhoud van de Team Lead Engineering en de ambities en cultuur van het in Eindhoven gelegen bedrijf. Misschien is het wel iets voor jou? Veel leesplezier!

Daan: Waar komt de rol van Team Lead Engineering vandaan?

Hans: De afgelopen jaren hebben wij stevige groei doorgemaakt en wij voorzien voor de komende jaren dat nog steeds daarom willen wij ons team graag uitbreiden met een team lead engineering.

Daan: Wie is Eisenkolb?

Hans: Eisenkolb creëert innovatieve oplossingen voor de raamdecoratie industrie. Gespecialiseerd in de ontwikkeling van industriële naaimachines voor de zachte raamdecoratie denk hierbij aan gordijnen. Eisenkolb is internationaal marktleider voor de gordijn verwerkende industrie. Daar zijn wij trots op. Onze core business is het adviseren en ontwikkelen van totaal oplossingen, van machines tot verbruiksproducten. Uiteraard ontlasten wij onze klanten met het installeren van de machines wereldwijd, het verlenen van trainingen en technical support. De innovatiekracht van de Engineering afdeling stelt ons in staat om turn key projecten op te leveren bij onze klanten. Eisenkolb werkt binnen een B2B omgeving en zijn voor nieuwe medewerkers vaak onbekend. De totaal oplossingen worden verkocht aan gordijnateliers over de hele wereld. Zij leveren op hun beurt weer aan woninginrichters, grootwinkelbedrijven, zoals bijvoorbeeld Kwantum, Leenbakker, Hema en de gespecialiseerde winkels. Aan bedrijven die raamdecoratie op maat leveren.

Daan: Wat is de cultuur van Eisenkolb?

Hans: Eisenkolb is een informele organisatie van 35 collega’s waar de Brabantse gezelligheid aanwezig is. Onze hoofdvestiging is gevestigd in Eindhoven en onze sub vestiging in Florida. Eisenkolb is een platte maar professionele organisatie met hoge kwaliteitseisen aan onze producten en medewerkers. Onze medewerkers zijn breed inzetbaar en dat is ook wat het zo leuk maakt om bij Eisenkolb te werken. Je komt hier niet om een schroefje aan te draaien. Wij zijn teamplayers en zeer collegiaal voor elkaar. Onze kwaliteit zijn de medewerkers. Je krijgt bij ons veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Dat vraagt om eigen initiatief en zelfredzaamheid. Een stuk ondernemerschap binnen een kleine organisatie. Je kijkt verder dan jouw functie of afdeling zodat je elkaar kunt helpen.

Daan: Wat zijn de uitdagingen voor de Team Lead Engineering?

Eisenkolb is een innovatief bedrijf. Het ontwikkelen van nieuwe machines en producten is voor ons zeer belangrijk om onze positie te behouden. Als Team Lead Engineering ben je ongeveer 70% van de tijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe machines en het verbeteren van bestaande machines. Daarnaast stuur jij de engineering afdeling van 2 engineers aan. Je neemt deel aan multidisciplinaire projecten en je geeft de juiste aandacht aan de assemblage afdeling om de machines goed te kunnen assembleren en fouten in het design te verbeteren.

Daan: Welke ervaring neemt de Team Lead Engineering mee?

Hans: Als Team Lead Engineering ben je technisch breed georiënteerd. Je hebt ervaring in het ontwikkelen van nieuwe machines van A tot Z. Je haalt energie uit het ontwikkelen van nieuwe machines en het verdiepen in nieuwe technieken om toe te passen in de ontwikkeling van nieuwe en bestaande machines. Evenals het oplossen van problemen vanuit bestaande machines. Je moet het probleem bij de kop vpakken, analyseren en een oplossing bedenken, zodat het probleem niet meer terugkomt. Dit alles in samenwerking met je collega’s. Je bent een kartrekker en coach voor jouw afdeling en sparringpartner voor de overige afdelingen. Je kunt goed zelfstandig werken en hebt reeds projectmanagement ervaring opgedaan binnen de machinebouw.
Aangezien je voor veel zaken een aanspreekpunt bent, kun je feilloos aanvoelen op welke manier jij jouw collega het beste kunt helpen zonder je prioriteiten uit het oog te verliezen. Je hebt verschillende petten op, Het is dus belangrijk dat je snel kunt schakelen.

“Wij zijn trots, problemen zodanig op te lossen dat ze niet meer terugkomen. Geen half werk dus”

Hans Vernooij CEO Eisenkolb in de showroom tijdens interview

Hans Vernooij, CEO Eisenkolb 

Daan: Waarom is het zo leuk om op de engineering afdeling te werken?

Hans: Wij hebben een engineering afdeling waar hard gewerkt wordt, maar ook plek is voor een grap. De stem van de engineer is belangrijk binnen Eisenkolb. Een goed voorstel, dat je inhoudelijk kunt onderbouwen, heeft een grote kans van slagen. Onze engineering afdeling wil graag verbeteren en nieuwe machines ontwikkelen. Een groep van ervaren collega’s en gedreven young professionals binnen de engineering en assemblage afdeling; een mix die goed werkt bij ons. Iedereen heeft zijn inbreng in onze machines. De projecten zijn divers en je hebt te maken met veel verschillende soorten technieken. Denk aan (fijn)mechanica, elektrotechniek, pneumatiek, plc’s en software. Het ene moment ben je aan het ontwikkelen of aan het brainstormen over een nieuw concept, het andere moment ben je aan het testen en finetunen. Dat maakt onze functie zo divers en iedere dag anders.

Daan: Wat zijn de uitdagingen voor de toekomst?

Hans: Eisenkolb heeft een compleet machineaanbod van meer dan 20 verschillende machines. Voor iedere bewerking binnen de gordijnconfectie industrie hebben wij een oplossing. Onze uitdaging voor de toekomst is: “Hoe kunnen wij deze oplossingen aan elkaar knopen voor onze klanten?”. Waar nu 10 bewerkingsstations nodig zijn voordat een gordijn geproduceerd wordt, is het de vraag waar de meeste tijd in het proces zit om een gordijn te maken en kunnen wij handelingen elimineren met als doel het verlagen van de kostprijs per stuk. Automatisering is dé oplossing voor de toekomst om dit te realiseren. 

Eisenkolb wil graag nieuwe omzet generen uit de opkomende markten zonder de bestaande markt uit het oog te verliezen. Onze ambitie is om internationaal te blijven groeien door het ontwikkelen van nieuwe machines voor deze markten. Eisenkolb blijft eveneens innoveren in de markten die automatisering reeds geruime tijd omarmd hebben en verkorting van de doorlooptijden tegen dezelfde kwaliteit dan wel beter van ons vragen.

Daan: Waar zijn jullie trots op?

Hans: Wij zijn trots, problemen zodanig op te lossen dat ze niet meer terugkomen. Geen half werk dus. Juist omdat Eisenkolb zo’n divers machinepark heeft, moeten engineering keuzes goed getest worden. De engineering afdeling besteedt veel tijd aan het testen van nieuwe ontwikkelingen zodat wij onze klanten kunnen voorzien van een oplossing en niet met een toekomstig probleem. En dat iedere keer opnieuw! Onze machines worden vaak pas na 20 jaar teruggehaald bij onze klanten voor een revisie. Wij zijn in staat om onze machines van een lange technische levensduur te voorzien door onze hoge kwaliteit standaarden. 

Daan: Met wie staat de afdeling engineering in contact?

Hans: De engineering afdeling is het hart van Eisenkolb en staat in contact met account management over nieuwe ideeën, met customer support over problemen in het veld en met assemblage als zich technische problemen voordoen. Maar ook met de afdeling inkoop en logistiek en met leveranciers voor technische onderbouwingen.  De afdeling Engineering is voor veel afdelingen het juiste aanspreekpunt.

Wil jij graag meer weten over de carrière mogelijkheden bij Eisenkolb? Bekijk dan de functie van Team Lead Engineering en wellicht spreken wij elkaar dan snel. 

Dank voor het lezen. Groet Daan Crutzen

Daan Crutzen

Recruitment specialist

Meest recente blogs
Wij helpen onze klanten zelfvoorzienend te worden in hun energie behoefte
Wij zijn expert op het gebied van toegepast magnetisme!
Samen sleutelen aan succes, techniek en groei in een toffe werkomgeving!

Deel deze blog: