Skip to content

Wij gebruiken moersleutel 55 vaker dan moersleutel 10

Wij starten met de werving van een Technische Dienst Monteur Werktuigbouwkunde voor de werkgever MGG in Tegelen.

In deze blog vertel ik jullie meer over de achtergrond van deze vacature en over de werkplek zelf in Tegelen. Misschien is het wel iets voor jou? Veel leesplezier! 

Deze blog kon ik overigens niet geschreven hebben zonder de hulp van Jonny van Kempen, Maintenance Manager MGG Tegelen. 

Daan: Waarom is het zo gaaf om als techneut binnen MGG te werken?

Johnny: De dikke plus aan MGG is dat wij alle technieken in huis hebben van pneumatiek, hydrauliek, plc’s, robotica, elektro en mechanica. De monteurs binnen MGG mogen werken aan alle deze technieken zonder beperkingen. De aangekochte machines of machine onderdelen worden zelf geïnstalleerd en geprogrammeerd. Dit zorgt voor een grote variatie in ons werk en biedt steeds nieuwe uitdagingen. Het kennisniveau binnen MGG is hoog hetgeen het interessant maakt voor nieuwe collega’s om samen te werken met ervaren monteurs. Het zet je leercurve direct een versnelling hoger. 

Daan: Wat kun je vertellen over de complexiteit van de machines?

Johnny: In Tegelen staan ongeveer 50 verschillende machines. Allemaal met een verschillende benadering en eigenschappen. Wij hebben twee vormlijnen die 50 meter lang zijn. Als hier een storing optreedt, staat het productie proces stil. Dit zijn machines met wel 500 sensoren. Het begrijpen en analyseren van deze machines is een grote uitdaging. 

Daan: Waarom moet je sterk in je schoenen staan als monteur?

Johnny: Productie wil produceren en de technische dienst wil de storing goed verhelpen. Er is dus vaak een spanningsveld. Maar een halve oplossing, is geen oplossing. Je moet als monteur sterk in je schoenen staan. Vanuit verschillende kanten komen op zo’n moment vragen wat de status is van de storing, hoe lang het nog gaat duren, wat de ernst van de storing is etc. Hier moet je mee om kunnen gaan. Jij bent op dat moment in de lead en jij kunt de medewerkers van productie een goed beeld geven van jouw werkzaamheden. Onze monteurs hebben een attitude dat ze het probleem kunnen oplossen hetgeen veel rust met zich meebrengt.

Daan: Waarom is het bij MGG anders dan andere technische bedrijven?

Johnny: Wij gebruiken moersleutel 55 vaker dan moersleutel 10. Dit typeert wel een beetje hoe groot, sterk en zwaar onze machines zijn. Onze industrie is een grove en stoffige industrie. Wij gebruiken veel zand om het gietwerk te produceren. Hier moet je tegen kunnen. Als iemand in een cleanroom gewerkt heeft, dan kan dit even schrikken zijn. Echter als wij de techniek van de machines laten zien, waar een monteur mee bezig is, dan zie je vaker de oogjes glinsteren van enthousiasme en verdwijnt het stof voor de ogen.

“Wij gebruiken moersleutel 55 vaker dan moersleutel 10”

Daan: Waarom werken de monteurs in een 3 ploegen systeem?

Johnny: Ons productieproces is een volcontinue proces. In het verleden hebben wij ook met consignatie diensten gewerkt. Echter als een storing in de nacht veel langer duurt dan gepland is, loopt de productieplanning voor de dag erop stuk. Momenteel werken wij met een 3 ploegensysteem. Binnen dit ploegenrooster wordt onderling geruild indien gewenst. Hierin hebben monteurs de vrijheid, mits de ondersteuning naar productie gewaarborgd blijft.  Consignatiediensten worden om toerbeurt alleen in het weekend gedraaid.

Daan: Waar ligt de behoefte binnen de TD?

Johnny: Wij komen in de WTB ploeg een monteur structureel te kort om meer rust te krijgen in onze planningen. Als iemand ziek wordt of vrij wil vragen, is dat iedere keer een uitdaging. Je moet als monteur flexibel zijn, veel kennis van verschillende technieken hebben, sterk in je schoenen staan en in onze omgevingen willen werken. Wij verwachten veel van onze monteurs. Wij zijn ons hier van bewust maar wij willen ook veel teruggeven doormiddel van veel vrijheid in de werkzaamheden, een uitdaging voor de toekomst, een goed opleidings- en inwerkprogramma en iedere keer nieuwe uitdagingen. Wij hebben de techniek die je bij veel bedrijven ziet, maar waar je lang niet altijd aan mag sleutelen. Dat is bij ons anders.

Daan: Wat kun je vertellen over de Afdeling TD?

Johnny: Ons team uit ongeveer 25 collega’s. Bestaande uit werkvoorbereiders, storingsmonteurs, onderhoudsmonteurs en project engineers. Onze onderhoudsmonteurs zijn aanwezig op dagdienst. Zij bemoeien zich met de werkzaamheden die uitgeplant moeten worden en verzorgen de voorbereiding voor zaken die geregeld moeten worden Tevens valt de revisie van assets ook onder hun takenpakket.

Daan: Wat kun je vertellen over jezelf?

Johnny: Ik haal veel energie uit het coachen en begeleiden van collega’s. Ik heb in diverse maintenance rollen gewerkt en weet goed wat het betekent om monteur te zijn en welke uitdagingen hierbij horen. Ik ben geen baas-baas. Mijn deur staat altijd open. Ik houd niet van een sterke hiërarchie maar sta graag tussen de collega’s en altijd bereid om te helpen.

Daan: Wat kun je vertellen over de cultuur?

Johnny: Het is bij ons geen gespreid bedje. Onze cultuur is er een van aanpakken en doorgaan. Wij werken in een grovere industrie. Moersleutel 55 is meer de standaard. Wij werken met veel verschillende nationaliteiten op de werkvloer. Dit zie je vooral terug in de productie omgeving. Waar voorheen binnen de TD nog een cultuur heerste van ‘alles zo snel mogelijk in elkaar zetten’ is het nu een cultuur geworden van de momentsleutel en worden instructies belangrijker om iedereen binnen TD  gestructureerd te laten werken. Wij zullen elkaar ook meer gaan aanspreken op het goed naleven van deze regels. Je ziet langzaam dat dit zijn vruchten begint af te werpen. Wij willen onze TD naar een hoger niveau brengen. 

Daan: Waar zijn jullie trots op?

Johnny: Wij maken producten die niemand anders in de wereld kan maken. Als wij het niet kunnen maken, dan kan niemand het. Wij hebben enorm veel expertise in huis om een belangrijke rol in te nemen binnen diverse industrieën. Wij maken zeer gecompliceerd gietwerk op onze machinelijnen. Als je onze producten van binnen bekijkt, dan denk je echt: Hoe is dit in godsnaam mogelijk? 

Zie je dit helemaal zitten en wil je graag meer weten over jouw carrièremogelijkheden bij MGG? Bekijk dan de functie van Technische Dienst Monteur werktuigbouwkunde en solliciteer! Ik spreek je snel. 

Dank je wel voor het lezen!

Daan Crutzen

Talentfinder & Blogger

Daan Crutzen

Recruitment specialist

Meest recente blogs
Wij helpen onze klanten zelfvoorzienend te worden in hun energie behoefte
Wij zijn expert op het gebied van toegepast magnetisme!
Samen sleutelen aan succes, techniek en groei in een toffe werkomgeving!

Deel deze blog: