Skip to content

Briggs & Stratton

Het sales en engineering kantoor van Briggs & Stratton is gevestigd in Herten. Zij ontwikkelen, verkopen en verlenen technical support voor powertools voor de tuin- en park industrie binnen de EMEA markt.

Over Briggs & Stratton

Briggs & Stratton is ‘s werelds grootste producent van luchtgekoelde benzinemotoren. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Milwaukee, WI, en ontwikkelt, produceert en verkoopt deze producten voor OEM’s en Briggs & Stratton wereldwijd. De belangrijkste productlijnen van Briggs & Stratton zijn onder meer generatoren, hogedruk reinigers, sneeuwruimers en tuinmachines zoals grasmaaiers en tractoren. De Briggs & Stratton productlijnen worden onder diverse merken verkocht, waaronder Briggs & Stratton, Ferris, Murray, Simplicity, Snapper en Billy Goat. Het verkoop- en klanten ondersteuningscentrum in Roermond verkoopt zijn producten en levert volledige ondersteuning in heel Europa, Rusland, het Midden-Oosten en Afrika via meerdere distributiekanalen, waaronder grootwinkelbedrijven, distributeurs en onafhankelijke dealers. Naast een Showroom beschikt Briggs & Stratton over een eigen maaiveld en werkplaats om de machines te testen.

Locatie

Dennie Smeets Briggs & Stratton

Vanaf 2016 werken we samen met vanDaan Recruitment. Het recruitment proces ervaren wij als positief, effectief en resultaatgericht. Daan verdiept zich in de vacatures en ons bedrijfs-DNA waardoor de aangedragen kandidaten inhoudelijk dan ook goed aansluiten bij onze wensen en specifieke eisen van afdeling(en). Daan hecht veel waarde aan het creëren van goede content, hetgeen wij ook terug horen van kandidaten en mensen binnen ons netwerk en via social media. De blogs zijn kundige samenvattingen van onze inhoudelijke gesprekken en dat wordt door kandidaten zeer gewaardeerd. Hetzelfde geldt voor de video vacatures. Ook hierin krijgen wij complimenten van de kandidaten en ons netwerk. Het is onderscheidend, leuk om naar te kijken en trekt op de juiste manier geschikte kandidaten aan.

Het is lastig in deze arbeidsmarkt om goede kandidaten aan te trekken, dus moet je er serieus werk instoppen en het grondig aanpakken. Dit kenmerkt vanDaan. Wij stellen gezamenlijk een profiel op en bekijken op voorhand de arbeidsmarkt en potentiële kandidaten met elkaar. Wij filteren onze behoeften afgezet tegen de arbeidsmarkt, zodat alleen de juiste criteria overblijven. Het maakt het op deze manier voor ons een stuk makkelijker om onze Amerikaanse job-profielen af te stemmen en aan te laten sluiten op de Europese banenmarkt. Er is leuke chemie tussen Daan en de collega’s van Briggs & Stratton te Herten. Daan weet de weg te vinden naar de koffie automaat en iedereen reageert altijd enthousiast op zijn komst. Hij zou hier zo kunnen werken, dat voelt vertrouwd! vanDaan werkt met passie, expertise en commitment en dat is voor mij de reden waarom ik vanDaan ook aan andere werkgevers aanbeveel.

Dennie Smeets
Senior Product Manager

(van)Daan is een fijn bedrijf/persoon om mee te werken. Staat altijd voor je klaar, je kunt hem altijd bellen als je vragen hebt, welk moment het van dag ook is. Hij is oprecht geïnteresseerd in jou als persoon en gaat vooral op zoek naar je eigen motivaties en persoonlijke eigenschappen. Een juiste persoonlijkheid binnen een team staat bij hem hoog in het vaandel, en daar stuurt Daan dan ook heel goed op. Hij doet zijn uiterste best om een goede match te realiseren, voor jou als werkzoekende als ook voor de opdrachtgever. Tijdens de Corona tijd zijn wij digitaal met elkaar in contact gekomen, maar ook op afstand was er direct een goede klik. vanDaan is echt een aanrader om mee in zee te gaan!

Ivo van de Berg
Product Manager

Blogs bij Briggs & Stratton

Technische documentatie en datamanagement wordt steeds belangrijker
Wij zijn gestart met de werving van een Support Engineer voor Briggs & Stratton In deze blog vertel ik jullie...
Als er een probleem optreedt, dan heeft dit vaak een serieuze impact!
Wij zijn gestart met de werving van een Compliance Engineer voor Briggs & Stratton In deze blog vertel ik jullie...
Het begint voor de A en eindigt achter de Z!
Wij starten met de werving van een Product Manager OEM voor Briggs & Stratton.  In deze blog vertel ik jullie graag iets meer...
Wat wij doen bij Briggs & Stratton is initieel en iedere keer nieuw!
Recentelijk zijn wij gestart met de werving van voor een Ervaren Mechanical Engineer voor de werkgever Briggs & Stratton in Herten. In deze blog...

Vacatures bij Briggs & Stratton

Service Technician
Voor Briggs & Stratton in Herten werf ik een Service Technician die graag werkt binnen een...