Skip to content

Scheuten Glas

Scheuten Glas is een van de grootste glasproducenten in Nederland, actief binnen de bouwindustrie. Gespecialiseerd in het produceren van hoogwaardige glasproducten en het beleveren en uitvoeren van projecten wereldwijd.

Over Scheuten Glas

Scheuten Glas is de specialist in het produceren van kwalitatief hoogwaardige glasproducten (thermische isolatie, zonbeheersing, geluidsisolatie, veiligheid, brandwering en design) en het beleveren en uitvoeren van projecten wereldwijd. Sinds 2020 maakt Scheuten deel uit van de Glas Trösch groep in Zwitserland, een glasverwerkingsconcern met meer dan 65 vestigingen en 6.000 medewerkers. Scheuten Glas maakt mooie, innovatieve en herkenbare producten van geluidsschermen langs de snelweg tot wereldberoemde gebouwen tot het glas voor onze huizen. Werken binnen Scheuten betekent werken binnen een dynamische- en schone werkomgevingen 5S ingericht. Werken binnen een ondernemers klimaat met focus op het continue verbeteren van processen, mensen en machines. Medewerkers op alle niveau’s worden hierin continue getraind.

In Nederland heeft Scheuten Glas 4 divisies

De divisie Scheuten Base Glass (SBG) in Venlo produceert in grote volumes gelamineerd en gecoat glas en fungeert als een belangrijke spil voor de interne en externe klant. Samen met 70 collega’s, waarvan ongeveer 60 in het operationele bereik, werk je dagelijks aan de productie van een kwalitatief hoogstaand product.

De divisie Scheuten Isolatie Glas (IGU) is gevestigd in Venlo en in Hoorn. In deze complexe fabriek worden kleine series gemaakt met veel verschillende bewerkingen (snijden, buigen, assembleren, expeditie) en varianten hierop. Het planningsproces heeft veel overeenkomsten met een JIT-productie proces. Scheuten Isolatieglas produceert maatwerk eindproducten in grote volumes. In Venlo werken ongeveer 85 collega’s en in Hoorn 75 collega’s.

De divisie Scheuten projecten (GTU) in Venlo richt zich op de specialistische projecten waarin gelaagd glas klant specifiek wordt gesneden, bewerkt gelamineerd en gaat door naar de isolatielijn. om te komen tot een eindproduct. In deze business unit werken ongeveer 80 collega’s.

Locatie

In de afgelopen jaren heeft VanDaan verschillende functies van ons bemiddeld. Bij iedere vacature zorgt Daan dat hij alle details kent, maar ook het overzicht bewaakt. Tijdens de werving let Daan niet alleen op de technische vaardigheden van een kandidaat, maar ook op de DNA-match met ons bedrijf. Dat levert kandidaten op die niet alleen de functie kunnen uitvoeren, maar ook bij ons bedrijf passen. Door heldere communicatie houdt Daan ons altijd op de hoogte over het proces. Voor vacatures op het gebied van supply chain, engineering en wat daaraan gekoppeld is kunnen wij Daan sterk aanbevelen.

Kees Jan van den Brink
HR Manager Scheuten

Mijn complimenten voor deze verfrissende aanpak. Ik heb samen met Daan een mooi traject doorlopen op weg naar een nieuwe functie. Uiteraard moet je het zelf doen maar het is wel zo prettig als o.a. het voorwerk richting een nieuwe werkgever op een uitmuntende manier wordt gedaan. Mijn complimenten voor deze verfrissende aanpak. Mijn advies is om contact op te nemen met Daan als je op zoek bent naar een betrouwbare partner op weg naar een nieuwe functie!

Luc Vissers
Business Controller

Blogs bij Scheuten Glas

No data was found

Vacatures bij Scheuten Glas

Maintenance Supervisor
Voor de werkgever Scheuten Glas in Hoorn werven wij een Maintenance Supervisor die gezamenlijk met het...
Maintenance Technician
Voor de werkgever Scheuten Glas in Hoorn werven wij een Maintenance Technician die gezamenlijk met het...