Solliciatie roadmap

1

Eerste contact(en)

Na ons eerste contact plannen wij graag een persoonlijk gesprek op locatie om een eerste indruk te krijgen over. Tijdens onze kennismaking luisteren wij graag naar de behoeften en potentie Vanuit onze kant zorgen wij voor een actueel arbeidsmarktrapport dat is afgestemd gericht op de openstaande vacature. De behoefte afgezet tegen het arbeidsmarktrapport geeft inzicht in de wervingsstrategie en wervingsinstrumenten om de vacature succesvol te vervullen.

2

Plannen van een kennismaking

Hybride of live

3

Kennismakingsgesprek

Kandidaat en vanDaan zijn het unaniem eens om de introductie te maken. Hierin wordt ook bepaald of dat jij op andere plaatsen voorgesteld wilt worden. vanDaan werkt vanuit een intrinsieke motivatie vanuit de kandidaat. Kandidaten met goede kwalificaties en juiste drijfveren worden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Het betreft een diepte interview waarin ervaringen, competenties, motivatoren en arbeidsvoorwaarden in kaart gebracht worden. Gezamenlijk wordt besloten om de kandidaat voor te stellen bij de werkgever, waarbij kwaliteit het altijd wint van kwantiteit. 

4

CV wordt gedeeld met de werkgever

Reactie binnen 5 werkdagen of eerder.

5

Interviews werkgever

In overleg wordt een afspraak gepland met de werkgever waarbij de kandidaat gedetailleerde informatie ontvangt over het sollicitatiegesprek. Er wordt ook een telefonisch gesprek gesprek gepland tussen Daan en de kandidaat vooraf gaande aan het sollicitatiegesprek waarin Daan feedback geeft over het interview en sollicitatietips deelt ter voorbereiding. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. Dit proces wordt herhaald voor het 2de en 3de gesprek tot aan de final match.

6

Arbeidsovereenkomst

De kandidaat met de beste match na de interviewrondes ontvangt een arbeidscontract. vanDaan verleent in deze fase een adviserende rol richting werkgever en kandidaat. Het laatste proces is vaak nog een serieuze hobbel die genomen moet worden. Onduidelijkheden- en verwachtingen moeten hierin goed op elkaar worden afgestemd voordat een arbeidsovereenkomst getekend wordt. 

7

Plaatsing

Tijd voor een lekkere vlaai! De arbeidsovereenkomst is getekend en de nieuwe startdatum staat genoteerd in de agenda van de werkgever en kandidaat. Het moment van starten op de eerste werkdag is altijd een spannend moment. Om iedereen in het zonnetje te zetten die betrokken was bij het wervingsproces brengt vanDaan traditiegetrouw een heerlijke vlaai.

8

Evaluatie

Binnen 6 tot 8 weken na startdatum plannen wij een eindevaluatie op locatie. Tijdens dit gesprek wordt het wervingsproces onder de loep genomen.