Onze recensies

van werkgevers

Dennie Smeets Briggs & Stratton
Dennie Smeets
Senior Product Manager

Vanaf 2016 werken we samen met vanDaan Recruitment. Het recruitment proces ervaren wij als positief, effectief en resultaatgericht. Daan verdiept zich in de vacatures en ons bedrijfs-DNA waardoor de aangedragen kandidaten inhoudelijk dan ook goed aansluiten bij onze wensen en specifieke eisen van afdeling(en). Daan hecht veel waarde aan het creëren van goede content, hetgeen wij ook terug horen van kandidaten en mensen binnen ons netwerk en via social media. De blogs zijn kundige samenvattingen van onze inhoudelijke gesprekken en dat wordt door kandidaten zeer gewaardeerd. Hetzelfde geldt voor de video vacatures. Ook hierin krijgen wij complimenten van de kandidaten en ons netwerk. Het is onderscheidend, leuk om naar te kijken en trekt op de juiste manier geschikte kandidaten aan.

Het is lastig in deze arbeidsmarkt om goede kandidaten aan te trekken, dus moet je er serieus werk instoppen en het grondig aanpakken. Dit kenmerkt vanDaan. Wij stellen gezamenlijk een profiel op en bekijken op voorhand de arbeidsmarkt en potentiële kandidaten met elkaar. Wij filteren onze behoeften afgezet tegen de arbeidsmarkt, zodat alleen de juiste criteria overblijven. Het maakt het op deze manier voor ons een stuk makkelijker om onze Amerikaanse job-profielen af te stemmen en aan te laten sluiten op de Europese banenmarkt. Er is leuke chemie tussen Daan en de collega’s van Briggs & Stratton te Herten. Daan weet de weg te vinden naar de koffie automaat en iedereen reageert altijd enthousiast op zijn komst. Hij zou hier zo kunnen werken, dat voelt vertrouwd! vanDaan werkt met passie, expertise en commitment en dat is voor mij de reden waarom ik vanDaan ook aan andere werkgevers aanbeveel.

Kees Jan van den Brink
HR Manager Scheuten

In de afgelopen jaren heeft VanDaan verschillende functies van ons bemiddeld. Bij iedere vacature zorgt Daan dat hij alle details kent, maar ook het overzicht bewaakt. Tijdens de werving let Daan niet alleen op de technische vaardigheden van een kandidaat, maar ook op de DNA-match met ons bedrijf. Dat levert kandidaten op die niet alleen de functie kunnen uitvoeren, maar ook bij ons bedrijf passen. Door heldere communicatie houdt Daan ons altijd op de hoogte over het proces. Voor vacatures op het gebied van supply chain, engineering en wat daaraan gekoppeld is kunnen wij Daan sterk aanbevelen.

Hans Vernooij
Algemeen Directeur Eisenkolb

De aanleer trajecten binnen onze organisatie zijn lang en daarom is het voor ons dan ook belangrijk om mensen voor langere tijd aan ons te binden. De basis daarvoor ligt uiteraard in het wervingstraject. Het analyseren van onze behoeftes, het in kaart brengen van onze organisatie, een mooie campagne, het selecteren van de juiste kandidaat en het opvolgen van tevredenheid. Dat is precies waarmee VanDaan zich in mijn ogen onderscheidt. VanDaan is betrokken en gedreven maar bovenal een verlengstuk van onze organisatie. Hij kent onze sterktes en zwaktes, en kan dat ook nog eens perfect verwoorden naar mogelijke kandidaten. Hij weet feilloos matches te maken die passen qua “skills” en “mindset”, hetgeen de basis vormt voor langdurige dienstverbanden.