Werkgevers roadmap

1

Eerste klantcontact

Na ons eerste contact plannen wij graag een persoonlijk gesprek op locatie om een eerste indruk te krijgen over de bedrijfscultuur en de werkomgeving. Tijdens onze kennismaking luisteren wij graag naar de behoeften en potentie van de vacature. Vanuit onze kant zorgen wij voor een actueel arbeidsmarktrapport afgestemd gericht op de openstaande vacature. De behoefte afgezet tegen het arbeidsmarktrapport geeft inzicht in de wervingsstrategie en wervingsinstrumenten om de vacature succesvol te vervullen.

2

Samenwerkingsvoorstel

Op basis van ons kennismakingsgesprek dragen wij zorg voor een voorstel op maat.

3

Plan aanpak

Indien het voorstel akkoord is gaan wij van start met schrijven van de vacature en het maken van een planning voor een wervingscampagne. De vacature wordt gepubliceerd via vooraf vastgestelde advertentiekanalen. Het wervingsproces gaat van start.

4

Wij brengen de vacature in beeld (optioneel)

Een video vacature is een waardevolle toevoeging aan een kwalitatief wervingsproces om de kandidaat een goede indruk te geven van de werkomgeving- en om meer gedetailleerde informatie te verkrijgen. Geen enkele wervingscampagne is hetzelfde.

5

Wij schrijven een vacature blog om het beeld rondom de vacature te versterken (Optioneel)

Een vacaturetekst moet vooral de inhoud van de functie weergeven, de kwalificaties en what’s in it for me beantwoorden. Een blog is een kwalitatieve aanvulling om de vacature, werkgever, cultuur en de toekomstvisie van de functie weer te geven. Een waardevolle toevoeging om naast de vacature.

6

Wervingsproces

Wij gaan actief opzoek naar kandidaten via het eigen netwerk en kandidaat platformen die goed aansluiten bij de harde en zachte competenties van de vacature en bedrijfscultuur. Op deze manier bouwen wij een shortlist van potentiële kandidaten.

7

Intakeproces

Het afnemen van interviews is een doorlopend proces gedurende het wervingsproces. Kandidaten die op papier goed aansluiten worden pro actief benaderd en geïnformeerd over een nieuwe uitdaging. vanDaan werkt vanuit een intrinsieke motivatie vanuit de kandidaat. De kandidaten met goede kwalificaties en juiste drijfveren worden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Het betreft een diepte interview waarin ervaringen, competenties, motivatoren en arbeidsvoorwaarden in kaart gebracht worden. Gezamenlijk wordt besloten om de kandidaat voor te stellen bij de werkgever waarbij kwaliteit het altijd wint van kwantiteit.

8

Voorstellen van de kandidaten

Gezamenlijk wordt besloten of er spraken is van een goede match. Vervolgens delen wij het cv van de kandidaat inclusief motivatie vanDaan per email. De arbeidsmarkt is veranderd in een kandidatenmarkt. Transparantie en snelheid draagt bij aan een kwalitatief wervingsproces. Binnen 2 werkdagen is een terugkoppeling gewenst.

9

Interviews

De geselecteerde kandidaten komen bij de werkgever op gesprek voor een eerste, tweede en soms zelfs derde gesprek. De selectie wordt gedurende de interviews steeds kleiner. Hierin ondersteunen wij bij het inplannen van de eerste gesprekken de kandidaten in de voorbereiding op dit belangrijk moment. Na de eerste gespreksronde bespreken wij onze wederzijdse bevindingen.

10

Referentie check

Het kan aan het einde van de interviewrondes verstandig zijn om referenties in te winnen bij een van de voorgaande werkgevers van de kandidaat. De kandidaat dient hiervoor toestemming te geven, waarna vanDaan of de werkgever de aangedragen contactpersoon van de kandidaat kan contacten.

11

Arbeidsovereenkomst

De kandidaat met de beste match na de interviewrondes ontvangt een arbeidscontract. vanDaan verleent in deze fase een adviserende rol richting werkgever en kandidaat. Het laatste proces is vaak nog een serieuze hobbel die genomen moet worden. Onduidelijkheden- en verwachtingen moeten hierin goed op elkaar worden afgestemd voordat een arbeidsovereenkomst getekend wordt.

12

Plaatsing

Tijd voor een lekkere vlaai! De arbeidsovereenkomst is getekend en de nieuwe startdatum staat genoteerd in de agenda van de werkgever en kandidaat. Het moment van starten op de eerste werkdag is altijd een spannend moment. Om iedereen in het zonnetje te zetten die betrokken was bij het wervingsproces brengt vanDaan traditie getrouw een heerlijke vlaai.

13

Evaluatie

Binnen 6 tot 8 weken na startdatum plannen wij een eindevaluatie op locatie. Tijdens dit gesprek wordt het wervingsproces onder de loep genomen.