Veelgestelde vragen

voor werkgevers

Jouw vragen beantwoord

We hebben enkele veel gestelde vragen uitgewerkt. Staat jouw vraag er niet bij? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Dit is heel erg bepalend welke dienstverlening het beste aansluit bij de behoefte van de werkgever waar wij samen onderzoek naar doen. Er wordt altijd gewerkt met een marktconforme fee (percentage van het bruto jaarsalaris inclusief vaste emolumenten). Voor uitgestelde werving & selectie (detacheren) en uitzenden worden eveneens marktconforme tarieven vooraf afgesproken. De hierboven genoemde diensten kunnen worden uitgebreid met aanvullende diensten zoals video vacature, blog, job marketing maar ook employer branding en strategic partnership. Dit betekent dan ook vooraf een transparant voorstel op maat. vanDaan Recruitment werkt op basis van werving & selectie van “no cure no pay”. Wat betekent dat er geen kosten gemaakt worden indien de juiste kandidaat niet aangedragen wordt.

Geïnteresseerd in onze verschillende diensten? Bekijk deze hier. Zijn nog niet alle vragen beantwoord? Wat ik mij goed kan voorstellen. Neem dan contact met ons op. Dan plannen wij een gesprek om de behoefte gezamenlijk te bespreken.

Werving en selectie is het extern verlengstuk van de organisatie. Een uithangbord wat op de juiste manier gepresenteerd moet worden en vraagt om een story teller met een goed verhaal over de organisatie, de uitdagingen van de functie, de cultuur en het DNA van de medewerkers. Iedere kandidaat die deel neemt aan het proces is geïnteresseerd in de juiste informatie. vanDaan Recruitment werkt vanuit de kernwaarden: expertise, passie, persoonlijkheid en commitment en brengen iedere procedure tot een goed einde. vanDaan Recruitment werkt op basis van no cure no pay en koppelt aan iedere bemiddeling een garantietermijn.

Wij bevinden ons in een overspannen arbeidsmarkt waarin kandidaten latent zoekend zijn naar nieuwe uitdagingen en ervoor gaan, als alles klopt. Dat betekent dat wij aan de voorkant extra inspanningen verrichten om de juiste kandidaten te enthousiasmeren door middel van video, blog en job marketing campagnes. De kosten die hiermee gepaard gaan worden vooraf in rekening gebracht en bij een succesvolle bemiddeling in mindering gebracht op de werving & selectiekosten. Wel zo fair, toch? Geïnteresseerd in onze verschillende diensten? Bekijk deze hier. Zijn er specifieke vragen? Neem dan contact met ons op. Dan plannen wij een gesprek om de behoefte samen te bespreken.

vanDaan Recruitment vindt het belangrijk dat een succesvolle procedure succesvol is voor iedereen betrokken in het proces. Incidenteel kan het voorkomen dat een succesvolle bemiddeling aan de voorkant geen succes verhaal wordt aan de achterkant. Als ondernemer en mensen-mens begrijp ik dit als geen ander. Vandaar dat vanDaan Recruitment een garantietermijn heeft gekoppeld aan haar dienstverlening om de werkgever te ontzorgen en zorg te dragen voor de juiste match.

Dit is heel erg afhankelijk van de vacature, de arbeidsmarkt, concurrerende werkgevers maar ook de aantrekkelijkheid van de werkgever m.b.t. uitdagingen en primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden. Wat hierin ook een rol speelt is de gekozen dienstverlening. Hoe meer zichtbaarheid creëren met unieke en relevante content hoe sneller de kans van slagen is. Gemiddeld is de lengte van een werving & selectie traject 1 tot 3 maanden.

Dit komt gelukkig weinig voor. Mede doordat vanDaan Recruitment tussentijds voldoende informatie uitwisselt over de ondernemen- en geplande activiteiten. Hierin wordt ook de respons meegenomen hoe dat de arbeidsmarkt reageert en welke nieuwe activiteiten wij kunnen inzetten om de werving succesvol te maken.
voor vanDaan Recruitment is Employer Branding op een authentieke en onderscheidende manier een voorkeurspositie verkrijgen en behouden als werkgever in het achterhoofd van medewerkers, (potentiële) kandidaten, vrienden en familie. Met als doel het aantrekken en behouden van de juiste medewerkers. Employer Branding is een strategische keuze waarmee vanDaan Recruitment opdrachtgevers goed kan helpen. Employer Branding wordt ook vaak ingezet tijdens een vacature campagne. Wij gebruiken de term job marketing hiervoor. Employer Branding is een belangrijke strategische keuze anno 2022 waarvoor wij graag onze kennis delen. Wil je graag meer weten over Employer Branding? Bekijk deze hier. Meer vragen over Employer Branding en wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op.
Dit is afhankelijk van de gekozen dienstverlening. Wanneer je kiest voor de dienstverlenging werving & selectie, komt de kandidaat direct bij de werkgever in dienst. Kies je echter voor uitgestelde werving & selectie (detacheren) dan wel een traject op uitzendbasis dan wordt er vooraf afgesproken na hoeveel uur de kandidaat wordt overgenomen. Dat betekent dat de kandidaat vanaf de 1ste startdatum in dienst komt bij onze partner OAK. OAK payroll is een gekwalificeerde werkgever met veel vakkundigheid en beschikt over de nieuwste loonadministratie systemen.
Persoonlijk vind ik dit een lastige vraag omdat ik niet voor andere bureaus kan spreken. vanDaan Recruitment zit met veel passie in het vak. Het vooraf bedenken van een juiste strategie, gebruik maken van de nieuwste recruitment technieken, veel aandacht besteden aan het mens in het proces, creativiteit, betrokkenheid en commitment is wat resulteert dat ik mijn resultaten iedere keer opnieuw haal. continue blijven leren door het werving proces te evalueren, verdiepen in nieuwe technieken en continue in contact staan met het netwerk en zichtbaar zijn.
Vanaf 2006 ben ik actief in de arbeidsbemiddeling en heb ervaring in een veelvoud van specialismen. De core focus van vanDaan Recruitment is Engineering, Supply Chain, Operations en IT. Daarnaast heeft vanDaan Recruitment expertise opgebouwd binnen de specialismen van Sales, Customer Service en Finance.

Vanaf 2008 bouwt Daan aan zijn netwerk en heeft dit altijd op een transparante en persoonlijke manier onderhouden. De kandidaten van toen zijn de opdrachtgevers van nu. Aanvullend heeft vanDaan Recruitment een expertise opgebouwd in universele zoekmethodieken die diepgaande resultaten opleveren via de kandidaten platformen in Nederland, Duitsland en Belgie.Hierdoor kan vanDaan Recruitment snel een overzicht maken van de actieve en potentiële talenten in zijn netwerk.

Het grootste gedeelte van de opdrachtgevers is gevestigd in Limburg en Noord Brabant. Recruitment opdrachten worden uitgezet in Nederland, Duitsland en Belgie naar gelang de mogelijkheden van de opdrachtgevers. De ambitie vanDaan Recruitment is eveneens om te werven binnen Europa. Daan spreekt de taal van de specialist in combinatie met de Nederlandse, Duitse en Engelse taal in woord- en geschrift.